Last news in Fakti

23 Юли, 2015 14:35 1 152 0

Екстрадират полякиня заради кражба в родината й

  • екстрадират-
  • полякиня-
  • кражба-
  • родината

Тя трябва да изтърпи едногодишна присъда от полски съд

Полякиня, майка на 8-месечно бебе, ще бъде екстрадирана в Полша, за да изтърпи едногодишна присъда от полски съд, произнесена задочно, съобщиха от Варненския окръжен съд (ВОС). 

Днес  ВОС  допусна предаването на 25-годишната Камила Туминска въз основа на Европейска заповед за арест от 2014 г., издадена от Окръжен съд в гр. Горцов, Полша. До екстрадирането й в Полша Камила ще изтърпи мярката за неотклонение „задържане под стража“ в Затвора в Сливен.

Полската гражданка била задържана в България в края на месец юни, тази година. Според ЕЗА, тя е осъдена за извършване на взломна кражба – престъпление, което в Полша се наказва с лишаване от свобода от 1 до 10 години. Деянието, за което е издадена заповедта, съставлява престъпление и по българското законодателство.

Преди 4 години и половина Камила, заедно със свой съучастник, разбили стъклена витрина в магазин и откраднали видеодомофон на стойност 579 злоти. За кражбата с взлом тя получила задочна присъда от полски съд, тъй като по време на процеса била в Германия.

Миналата година Камила сключила брак с български гражданин, който работи в Германия. Няколко месеца след сватбата тя му родила дете. В края на юни дошла в България,  като планирала да отглежда детето в дома на свекърва си до връщането на съпруга й. При влизането й на наша територия била задържана от българските власти.

Решението на ВОС може да бъде обжалвано пред Варненския Апелативен съд в 7-дневен срок.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА