Last news in Fakti

15 Септември, 2011 09:02 3 329 0

Закопчаха Жабата и Синбад в Перник

  • мвр-
  • перник

Иззети са незаконно оръжие, крадени автомобили и наркотични вещества

Закопчаха Жабата и Синбад в Перник - 1
Снимка: МВР

Двама перничани са задържани в рамките на двудневната спецоперация, проведена от служители на ОДМВР – Перник. За 24 ч. с полицейска заповед в ареста остават криминално проявения Р.А. /35 г./ по прякор Синбад и 34-годишния С.Г.  – Жабата, съобщават от пресцентъра на МВР. Синбад бил обявен за издирване и след проведени оперативно-издирвателни действия вчера e задържан в дома си. При задържането му той направил неуспешен опит за бягство.

В рамките на операцията били проверени търговски и жилищни обекти, обитавани и ползвани от Жабата, Синбад и техни приближени. Претърсените места се намирали в рамките на пернишкия квартал „Мошино”. Служителите на реда открили и иззели автомат „Калашников” 7,62 мм и пълнител с патрони за него, самоделно направена пушка, газов пистолет с интервенция по номерата му, 23 ловни патрона, две радиостанции и заглушители за СОД. Намерени били и найлоново пликче с около 50 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин, 29 стека цигари без бандерол, 42-инчов LSD телевизор без документи за произход и 5 самоделно направени бомбички. Иззети са още микробус „Мерцедес” и лек автомобил Фолксваген „Голф - 4” със съмнение за интервенции върху идентификационните им номера и части от лек автомобил „БМВ Х-5 с неизяснен произход. Открити били и лек автомобил Форд „Маверик”, откраднат по-рано в района на столичното Седмо РУП и АТВ „Ямаха”, обявено за издирване чрез Шенгенската информационна система от Испания. 
Назначени са съответните експертизи, които да установят произхода на оръжията и техниката, както и идентификацията на моторните превозни средства. Процесуално-следствените действия продължават. Образувани са досъдебни производства.
Припомняме, че операцията стартира на 13 септември.  Тогава служители на териториалното звено „БОП”, служители на секторите „Противодействие на икономическата престъпност” и  „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР – Перник и колегите им от Второ РУП извършиха претърсвания на няколко адреса в града. Те откриха и конфискуваха наркотични вещества, радиостанции, заглушители и контрабандни цигари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА