Last news in Fakti

11 Август, 2015 18:54 3 399 2

Убитата в Маломир англичанка била заплашвана

  • убитата-
  • маломир-
  • англичанка-
  • заплашвана
Убитата в Маломир англичанка била заплашвана - 1
Снимка: Грамофона

Иван Николов, който е обвинен за убийството на 67-годишната англичанка Джанет Бенет твърди, че е нарочен. Според защитата му той е „обвинен, защото живее в близост до жертвата и е бил осъждан“. Апелативните съдии в Бургас решиха да оставят Николов в ареста и не измениха мярката му за неотклонение. В съда той заяви за пореден път, че не е виновен, не познава убитата и дори не е приказвал с нея, съобщи "Грамофона".

Прокуратурата му е повдигнала обвинение за две предумишлени престъпления: убийство и изнасилване. Според Наказателния кодекс, ако бъде признат за виновен, Иван Николов е заплашен от присъда до 20 години или доживотен затвор. Има вероятност той да се укрие и за това е необходимо да остане в ареста, коментира прокурорът по делото.

Обвинението уточни, че са иззети множество веществени доказателства, но малка част от тях са били предмет на анализ и на разследващите ще им отнеме време, за да ги изследват. ДНК експертизата показва, че по откритите близо до трупа черни боксерки е намерен клетъчен материал от жертвата. Върху намерените панталони пък е открита и нейна кръв. Дрехите са висели на дърво в близост до убитата. Освен това свидетели са категорични, че в деня на убийството Иван е пил алкохол. „Деянието е с висока степен на обществена опасност“ посочва обвинението. Справката за съдимост показва, че Николов е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления.

Защитата смята, че от събраните доказателства не може да се направи обосновано предположение, че подсъдимият е извършил деянието. Адвокатът смята, че пиенето не е престъпление, както и, че подсъдимият е осъждан, но е изтърпял наказанията си. Адвокат Анелия Димитрова смята, че според свидетелските показания, той има алиби за голяма част от времето през злополучната нощ. Съседи на жертвата казват, че към 23:00 часа са усетили мирис на пушек от изгорена трева. Около 23:15 – 23:30 Иван Вълчев, съсед на Бенет чул кучетата ѝ да лаят, след което е излязъл и ги е прибрал. Трупът на жертвата е бил изгорен и овъглен от кръста нагоре. Все още не е установен часът на смъртта ѝ.

Според защитата ДНК експертизата е изготвена бързо. Дрехите на Николов били изхвърлени в храстите, тъй като по-рано през деня, докато е работил, те са се скъсали и той е решил да ги изхвърли, отивайки по-рано до магазина. Адвокатът не вижда логика, как ако той е изхвърлил дрехите се е прибрал гол след това. Димитрова посочва и че върху Николов не са намерени следи от изгаряне или нахапвания от кучета.

Адвокатът посочи и друга версия по случая. „От два месеца Бенет е в България. Неин приятел от Турция твърди, че е била следена и заплашвана“, каза Димитрова. Според защитата, обвинението не събира доказателства в тази насока. Адвокатът поиска да се вземе по-лека мярка за неотклонение, различна от задържане под стража.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Мръсен м...л!!! Пък защита може да каже, че Бенет е убита от Британското разузнаване или има мегазаговор и сега хвърлят вината върху "горкия" циганин - но няма кой да и повярва на тъпотиите!!!
  • 2 Мангалян

    0 0 Отговор
    Ето го,
    невинен,рус,светлоок и бял български гражданин от арийски произход!

    Този C.I.C. -циганин И цар,го екстрадирайте,направете му безплатен морски круиз навътре в морето с тежък железен ланец на врата...