Last news in Fakti

13 Август, 2015 12:26 1 277 4

Задържан е и вторият извършител на грабежа на възрастната жена от кв. „Дивдядово”

  • задържан-
  • вторият-
  • извършител-
  • грабежа-
  • възрастната жена-
  • кв "дивдядово"

Окръжна прокуратура в Шумен внася искане за постоянна мярка „Задържане под стража” за извършител на грабеж в условията на опасен рецидив

И вторият извършител на грабежа на възрастната жена от шуменския квартал „Дивдядово”  - Марин Ангелов, е задържан и в момента се конвоира до Шумен. Там в Окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство срещу Гошо Божков и съучастника му Марин Ангелов за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс. Божков вече е с наложена от съда постоянна мярка „Задържане под стража”, а за издирвания след бягството от престъплението Марин Ангелов Окръжна прокуратура в Шумен ще поиска днес налагане на най-тежката процесуална мярка за принуда.

Двамата извършители влязоха на 7 срещу 8 август тази година в дома на самотно живеещата 80-годишна жена в кв. „Дивдядово” и чрез сила й ограбиха 6500 лева, скрити във възглавница. От нанесения побой възрастната жена е със счупен нос. Вчера е намерена възглавницата, която двамата захвърлили след грабежа на парите. Мястото е било посочено от Гошо Божков. 

И двамата извършители са действали в условията на опасен рецидив. В криминалните им досиета са вписани около 15 осъждания за различни престъпления.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корни бой

    1 0 Отговор
    За нападение над стари,изнемощяли възрастни хора и деца-само СМЪРТ,нищо друго.Всичко друга там условни,под стража,подписки и глупости са сол тааак,само смърт,мъчителна СМЪРТ.
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    15 присъди и после пак полицията виновна?!
    Съдебната и законодателната власти направиха животът ни абсурден!!!
  • 3 кокичан

    1 0 Отговор
    Да съдебната система е виновна...Сега се чудя вече от кой да се пазя от колите на пътя,които масово са пияници и без книжки,наркомани и т.н,от наглите роми и престъпници,които се разхождат на свобода с по 10 присъди,че за капак и НСО ще ни трепят по пътища и градове ако сме им пречели...абе ...тая страна стана АД.Дори и в ада ако има ад е по-добре със сигурност от тук.Бягайте докато не са Ви убили от тук,бягайте колкото се може по-далеч,някъде на спокойствие,където децата Ви ще са добре и където ще получавате това, за което работите а не да се гаврт с труда Ви.Терминал 1 и 2 там е спасението...
  • 4 1234

    1 0 Отговор
    Защо да бягаме бе,има два начина да се оправим.Първия е да гледаме за кого гласуваме,и да не избираме тия нагли глупаци дето вече 30 години ни лъжат и пак за тях гласуваме.Вторият е да вземем и ние да ги изпотрепем защото не са кой знай колко,а ни правят на маймуни.Сега като започнат да идват да ни зарибяват преди изборите ...ще ни идват един по един ,и сами ще влизат в капана.ДРУГ НАЧИН ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТЯХ НЯМА . ДА ДЕЙСТВАМЕ,ИНАЧЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ЩЕ НИ ТОРМОЗЯТ.