Last news in Fakti

15 Септември, 2015 14:50 2 304 0

Заловиха на границата инвалид, с кола тапицирана с контрабандни цигари

  • инвалид-
  • границата-
  • кола-
  • тапицирана-
  • контрабандни-
  • цигари

Голямо количество контрабандни цигари в тайници на лек автомобил, превозващ български гражданин - инвалид, откриха митническите служители на МП Малко Търново, съобщиха от Агенция „Митници“.

Автомобилът с българска регистрация е пътувал от Турция за България, управляван от придружителка на инвалида, която се е представила за негова роднина. Жената и нейният спътник са заявили, че не внасят нищо за деклариране, освен инвалидната количка. Въпреки предизвиканото и проявено съчувствие, митническите служители извършват проверка на автомобила. При митническата проверка се оказва, че кухините под задните седалки и всички четири врати на колата са пълни с 10 000 къса (500 кутии) контрабандни цигари без акцизен бандерол.

Контрабандните цигари са иззети. Срещу управляващата колата българска гражданка е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. При проверката е установено още, че между нея и болният мъж-инвалид в колата няма родствена връзка.

Това, за съжаление, не е първи случай, в който контрабандисти се опитват да злоупотребяват с болни хора или деца в опити да избегнат проверки, предизвиквайки съчувствие, коментират служителите на митническия пункт.

Контрабандни цигари между гредите на шасито на камион откриха и митническите служители на Капитан Андреево.

Товарно „Volvo" с българска регистрация влиза в страната от Турция. Пред митническите служители шофьорът, български гражданин, представя редовни документи за превозваната стока, но въпреки това превозното средство е селектирано за проверка с рентгенова апаратура. При пролъчването се установяват необичайни плътности под товарния отсек. При последвалата щателна митническа проверка под камиона са открити найлонови торби, закрепени между носещите греди на шасито. Необичайният тайник е съдържал 500 кутии (10 000 къса) цигари, всички без акцизен бандерол.

От писмените обяснения на водача на товарния камион става ясно, че цигарите са закупени от Истанбул.

Цигарите са иззети, а на шофьора е съставен акт за митническо нарушение за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница, за които се дължи акциз, без знанието и разрешението на митническите органи. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА