Last news in Fakti

18 Септември, 2015 17:03 1 787 1

Разбиха канал за трафик на мигранти от България към Западна Европа

  • разбиха-
  • трафик-
  • мигранти-
  • българия-
  • западна европа

Задържани са двама каналджии и 58 афганистанци

Задържани са двама каналджии и 58 афганистанци

Канал за незаконно прехвърляне на мигранти от България към Западна Европа е разбит, съобщиха от МВР.

Съвместната операция на ГД „Гранична полиция” и ДАНС, под ръководството на Районна прокуратура – Кула, е проведена на 17 септември.

В хода й, към 23.30 часа, в землището на граничното село Големаново, община Кула, е разбит канал за незаконно прехвърляне на мигранти от България през Сърбия към Западна Европа. Задържани са двама български каналджии при опит да преведат незаконно през държавната ни граница към Сърбия 58 граждани на Афганистан.

По случая в ГПУ - Брегово е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Двамата български каналджии са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок от 72 часа.

Продължават процесуално-следствените действия за установяване и документиране съпричастността и на други лица към случая.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хеделчо

    0 0 Отговор
    е как все разбиват канали
    и всехващат каналджии???
    и все край нямат нарушителите на закона???
    това е защото наказанията в българия не са ефективни!!!