9 Октомври, 2015 14:15 1 065 0

Цацаров поиска снемане имунитета на кандидат за общински съветник

  • борислав георгиев-
  • цацаров-
  • поиска-
  • снемане-
  • имунитета-
  • кандидат-
  • общински съветник

Борислав Георгиев е участвал в побой над управител на заведение

Под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен се провежда разследване за извършена хулиганска проява на 4 октомври 2015 г. в гр. Плевен, съобщиха от прокуратурата.

На 3 октомври 2015 г. било организирано събиране на симпатизанти на ФК“Левски“ за откриване на фен клуб в град Плевен. След приключване на мероприятието, част от феновете посетили заведение в гр. Плевен, стопанисвано от Борислав Георгиев, където употребили алкохол.

Малко след полунощ А. Христов, М. Хиндлиян, М. Пеков, И. Георгиев, Н. Данчев и Борислав Георгиев и други се отправили към друго заведение, където взели в пререкания с управителя на клуба, който не ги допуснал, тъй като при предходни подобни събирания феновете извършвали неправомерни действия. Реакцията на феновете от тази група била нанасяне на множество удари по лицето и тялото на управителя на клуба, счупване на вратите на клуба и столове, намиращи се пред него, хвърляне на бутилки и камъни към входовете на клуба и намиращата се до него дискотека.

Борислав Георгиев участвал в хулиганската проява, като нанесъл удар с юмрук по лицето на управителя на клуба. На място пристигнали полицейски сили на ОДМВР-Плевен, които въпреки оказаната съпротива срещу тях от футболните фенове, успели да възстановят обществения ред.

В хода на разследването е установено, че единият от извършителите на хулиганските действия - Борислав Георгиев е кандидат за общински съветник в Плевен. От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Георгиев се ползва с имунитет – срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Незабавно е уведомен главният прокурор, който внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Борислав Георгиев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за хулиганство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА