Last news in Fakti

23 Октомври, 2015 12:01 946 0

Кандидат-кмет е осъден за наркотрафик, издирват го

  • венцислав ангелов-
  • осъден-
  • наркотрафик-
  • издирват

Венцислав Ангелов е осъден за трафик на 52 кг. кокаин и е обявен за общодържавно издирване

Днес, Окръжна прокуратура – Русе отправи до Общинска избирателна комисия - Русе искане за премахване и изземване на агитационните материали на кандидата за кмет на Русе Венцислав Ангелов.

Венцислав Ангелов е осъден с влязла в сила на 28 септември 2015г. присъда за международен трафик на около 52 кг. кокаин на стойност около 1 500 000 лева. Присъдата не е приведена в изпълнение, тъй като Венцислав Ангелов се е укрил и е обявен за общодържавно издирване. С укриването си от органите на съдебната власт и полицията, Ангелов демонстрира незачитане на реда в държавата и препятства изпълнението на наложеното му наказание. Всеки кандидат за кмет, който претендира за доверието на жителите на общината следва да спазва законите и да дава своя личен пример за утвърждаване на правовия ред, а не демонстративно да ги нарушава.

Предизборна кампания насочена към гражданите за кандидата за кмет, осъден на три съдебни инстанции за трансграничен трафик на кокаин, накърнява добрите нрави. Популяризирането на личност, която жителите на община Русе свързват с това престъпление, засяга чувството им за достойнство и уважение към органите на властта. Особено фрапиращо в случая е разполагането на агитационен плакат пред сградата на съдебната палата в Русе, която олицетворява правораздаването в България, признало този кандидат за виновен в извършването на такова тежко престъпление.

В правомощията на Общинската избирателна комисия е премахване и изземване на агитационните материали на кандидат за кмет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА