Last news in Fakti

29 Октомври, 2015 08:29 1 415 0

Цистерна за втечнен газ, пълна с контрабандни цигари

  • цистерна-
  • втечнен газ-
  • пълна-
  • контрабандни-
  • цигари

Камионът, влизащ в България от Македония, е бил управляван от македонски гражданин

Над 2 млн. къса контрабандни цигари, укрити в македонска автоцистерна за втечнен газ, разкриха и задържаха митническите служители на МП Златарево, съобщиха от Агенция „Митници“.

Камионът, влизащ в България от Македония, е бил управляван от македонски гражданин, като с него е пътувал и втори шофьор, също македонски гражданин.

Въпреки че е била празна, автоцистерната е селектирана от митническите служители за рентгенова проверка. При нея става ясно, че товарният отсек е пригоден за контрабанден превоз на цигари, а туристическа газова бутилка е монтира така, че да симулира нагнетяване на напрежение в цистерната. В автоцистерната са били укрити над 2 млн. къса цигари от различни марки без български акцизен бандерол. Стойността на предмета на нарушение възлиза над 710 000 лв., а избегнатият акциз е над 365 000 лв. Контрабандните цигарите и автоцистерната са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Югозападна. Задържани са двама македонски граждани.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА