Last news in Fakti

2 Ноември, 2015 10:24 990 1

Осъдиха купувач на гласове, ще трябва да заплати и 10 000 лв. глоба

  • осъдиха-
  • купувач на гласове-
  • глоба-
  • условна присъда

Това стана след 5-часово разследване на Районна прокуратура – Плевен. Условната присъда е придружена и с 10 000 лв. глоба

На 01.11.2015 г., Районен съд – Плевен одобри сключено споразумение между Районна прокуратура – Плевен и Йордан Рачев  за извършено от него престъпление по чл. 167, ал. 2 във вр. с чл. 26 от НК. Делото е проведено по реда на бързото производство, като разследването е приключило само за 5 часа.

Със споразумението Рачев е осъден на наказание лишаване от свобода за срок от 1 година, изтърпяването на което е отложено по реда на чл. 66 от НК с изпитателен срок от 3 години.Наложено е наказание глоба в размер на 10 000 лева и лишаване от право да заема изборна длъжност за срок от 3 години.

Йордан Рачев е осъден за това, че при условията на продължавано престъпление  на 24 октомври 2015 г. в с. Крушовица, област Плевен е дал на 5  лица имотна облага -  парични суми -съответно 50 лв., 25 лв., 25 лв., 25 лв. и 100 лв., с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на проведените на 25 октомври 2015 г. местни избори в полза на определена политическа партия и на определен кандидат за кмет на кметство с.Крушовица.

Постигнатото споразумение, което беше одобрено от Районен съд-Плевен, е окончателно, има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владо

    0 0 Отговор
    ...горкият Йордан Рачев. Сега ще опере пешкира и заради всичките онези самоковски м....ли, които ги хващаха че правят същото, но никой не смее да им накриви капата