Last news in Fakti

6 Ноември, 2015 13:14 1 164 0

113-ма арестувани в международна акция на Европол

  • арестувани-
  • акция-
  • европол

Тя е била насочена срещу измамите в сферата на въздухоплаването

133 души бяха задържани в рамките на международна операция на Европол, във връзка с измами в сферата на въздухоплаването.

Информацията е от официалната страница на правоохранителната организация на ЕС. Акцията е извършена със съдействието на полицейските служби в Колумбия и Канада. В нея са участвали 32 страни и 35 авиокомпании, като разследването е засегнало 109 летища.

Разследването е насочено срещу престъпници, които са си закупували самолетни билети онлайн, използвайки откраднати или фалшиви данни за кредитни карти. Тези действия засягат милиони хора и костват многомилионни загуби за въздухоплавателната и туристическата индустрия.

В много случаи се оказва, че измамата с кредитни карти е свързана и с други престъпления като трафик на наркотици и трафик на хора. Акцията е преминала чрез непрекъснат обмен на данни. При наличието на съмнителни трансфери към авиокомпании, туристическите агенции са изпращали информация на представители на компаниите, произвеждащи разплащателни карти. От там са провеждали проверка на техните база данни, като са потвърждавали незаконността на действието, уведомявайки правораздавателните служби. След това са били извършвани и арести на заподозрените лица. Операцията е била подготвяна през последните няколко месеца. Арестите са били извършени в рамките на 3-ти и 4-ти ноември.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА