Last news in Fakti

10 Ноември, 2015 12:42 1 170 1

Осъдиха лекар заради смъртта на 14-годишен

  • осъдиха-
  • лекар-
  • смъртта-
  • 14-годишен

Той ще лежи в затвора 2 г. заради професионална непредпазливост

С присъда от 10 юни 2015 г. Окръжен съд-Сливен е признал подсъдимия Йордан Й. за виновен в това, че на 12 август 2012 г. в град Сливен, в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“- Сливен, е причинил смъртта на 14-годишен, от с.Кортен, общ. Нова Загора.

Поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност - упражняване на медицинска професия - „Ординатор“ в отделение по „Неврохирургия“, представляваща източник на повишена опасност, Йордан Й. не е осъществил адекватно лечение и е нарушил медицински стандарти в областта на неврохирургията, с което по непредпазливост е причинил смъртта на детето.

Окръжен съд-Сливен е наложил наказание лишаване от свобода за срок от 1 година, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 3 години.

След протест на Окръжна прокуратура-Сливен за несправедливо ниско наказание, на 6 ноември 2015 г. Апелативен съд-Бургас е увеличил наказанието от 1 на 2 години лишаване от свобода. Увеличен е и изпитателният срок, за който е отложено изпълнението на присъдата, от 3 на 4 години.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване и протестиране пред ВКС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    0 0 Отговор
    Е последно ще лежи ли или е отложено, т.е. условно и няма да лежи, или как да го разбираме?