Last news in Fakti

10 Ноември, 2015 21:05 1 252 1

5 години затвор за за грабеж

  • присъда-
  • затвор-
  • грабеж

Потвърдена е 5 годишна ефективна присъда за грабеж, съобщиха от прокуратурата.

Апелативен  съд - Бургас е потвърди изцяло Присъда  на Окръжен съд Бургас, с която подсъдимият Йордан В. е признат за виновен в извършването през 2014г. в гр.Бургас на грабеж с пострадало лице Т.М. от същия град.

През нощта на 14.08.2014 г.  Йордан В. застигнал Т.М., който се разхождал по централната бургаска улица „Александровска“. Ударил го няколко пъти и го съборил на земята. След като потърпевшият бил в беззащитно състояние, Василев му отнел мобилен телефон и портфейл. Общата стойност на вещите предмет на престъплението възлиза на 200лв.

За това престъпление на подсъдимия Йордан В. е наложено наказание 5г. „лишаване от свобода“, които ще изтърпи при първоначален „строг“ режим в затвор.

При произнасянето на присъдата е взето предвид, че  деянието е било извършено в условието на опасен рецидив по чл. 29 (1) Б.„б“ от НК.

Подсъдимият Йордан В. е осъден с предходни присъди, изтърпени в  периода 10.09.2013г.- 10.01.2014г.   

Решението на АС - Бургас подлежи на обжалване или протест пред Върховен касационен съд .


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бургазлия

    0 0 Отговор
    Аферим на този съдебен състав показал безпристрастие .Да влиза докато не е напусналБГ като последните осъдени на последък.