Last news in Fakti

29 Септември, 2011 14:09 1 973 0

Трима задържани при опит за имотна измама

  • софия-
  • имотна измама

Столични криминалисти предотвратиха имотна измама. Трима са задържани за 72 часа, съобщиха от МВР.

Престъпна група  измамници е задържана вчера. Установено е, че 43-годишната С.И., 28-годишният Д.П. и 50-годишният Т.Й.- Корема подготвяли имотната измама, като използвали фалшиви документи за наследство. С.И. проучила, че собственичката /39г./ на апартамент в ж.к.”Младост” е починала и потърсила данни за нейни наследници. Оказало се, че единственият такъв роднина е брат й, гражданин на Руската федерация и живее там.
На 31 август, с подготвени от тримата измамници неистински документи за наследници – удостоверение за гражданско състояние, на което е придаден вид, че е издадено от Посолството на Руската федерация, Д.П. отишъл при нотариус и се представил за посредник между брата и евентуален купувач на имота. Заявил, че има клиент за апартамента, а при сделката ще представи пълномощно от брата.
Включила се и С.И., която уговорила социално слаба жена да се представи като купувач. По-късно жената отказала да участва в измамата, но получила закана за убийство. Уплашена за живота си, тя подала сигнал в СДВР. От този момент тръгва разплитането на случая, поет от дознател от „Икономическа полиция” – СДВР.
В хода на разследването е изяснено, че при проучване на документите, нотариусът открил несъответствие в базата данни. В хода на процесуално- следствените действия са претърсени шест адреса в София и са открити веществени доказателства за подготвената измама.
На задържаните е наложена 72-часова мярка за неотклонение. За единия от тях – Т.Й. се знае, че е криминално проявен за измами и през март е бил подсъдим по дело за документна имама, наложена му е мярка парична гаранция.За измами е известен на органите на реда и Д.П., не е осъждан. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА