Last news in Fakti

23 Ноември, 2015 10:55 4 107 8

Обвинение за шофьор, предложил подкуп на полицаи

  • съд-
  • шофьор-
  • подкуп-
  • полицаи

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу Иван Иванов от Белослав, който подхвърли 100 лева на полицаи, за да не бъде санкциониран за управление на автомобил след употреба на алкохол.

На 1 октомври 2015 год. 26-годишният мъж бил забелязан от автоконтрольорите от Четвърто РПУ на МВР във Варна Е. Пенчев и М. Михалев в заведението „Парка” в Белослав да употребява алкохол. След като компанията на Иванов се почерпила, той се качил в автомобила си „Фолксваген пасат” с чуждестранна регистрация и потеглил.

Полицейските служители се свързали по радиостанцията с колегите си – свидетелите Г. Георгиев и Я. Янакиев, които работели в района, и съобщили номера на колата. Малко по-късно автоконтрольорът Е. Пенчев вижда фолксвагена и го спира за проверка, като уведомява колегите си Георгиев и Янакиев.

 

Шофьорът Иван Иванов не може да представи свидетелство за управление и твърди, че го е забравил в дома си. Полицаите настояват да бъде извършена и проверка с техническо средство за употреба на алкохол, но Иванов отказва четири пъти, като настоява „проблемът” да се уреди по друг начин. След това хвърля две банкноти по 50 лева през отворения прозорец на полицейския автомобил.

Полицаите Пенчев и Михалев го задържат, уведомяват дежурния в Четвърто РУ на МВР и на място е изпратен разследващ полици и експерт, а срещу Иван Иванов е образувано досъдебно производство за даване на подкуп на полицаи, за да не извършат действия по служба – проверка за наличие на алкохол в кръвта при управлението на автомобил.

26-годишният мъж е извършил престъплението в изпитателния срок на условна присъда. От справката му като водач на МПС се вижда, че той има множество нарушения на правилата за движение по пътищата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Кой го интересува такава статия. Да го опанделват и готово, след като има толкова нарушения.
  • 2 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор
    ТОЙ СИ Е ЗА ПАНДИЗА
    НО
    КАКТО СЕ КАЗВА МЛАДО МОМЧЕ НЕ РАЗБИРА
    Я ИМ ХВЪРЛИ 500 ЛВ ДА ВИДИМ ДАЛИ НЯМА ДА ГИ ХАРЕСАТ
    А СЕГА ПАК ЩЕ ГИ ПЛАТИШ
  • 3 гоуст

    0 0 Отговор
    Мъж пита непозната:
    - Ще преспите ли с мен за $20 млн?
    - Да, разбира се!
    - А аз 20 цента?
    - Вие за каква жена ме имате!?
    - Това каква жена сте вече го установихме.
    Сега се пазарим за цената.

    Подобна е случката и тук
  • 4 гмкм

    0 0 Отговор
    Те и тези щяха да ги харесат, проблемът е, че както е видно от статията вече е имало рапорт за случая по радиостанция и не са смели да вземат парите ......
  • 5 иван

    0 0 Отговор
    Ако по същият начин се отнасят към всички които предлагат подкуп и най вече към турските тираджии дето сигнализират че дават подкуп ще заприличаме на бяла държава.
  • 6 невярващия

    0 2 Отговор
    Защо ни лъжите бе хора ? Нима ни имате за толкова наивни А ? Българският ПОЛИЦАЙ е безотказен даже на стотинка е съгласен щом е РУШВЕТ!
  • 7 аз

    0 2 Отговор
    Много ми е интересно,като говорите кой колко да хвърли вие колко ще извадите от джоб на пътя. Все паралий тука.
  • 8 Красо Зелето

    2 0 Отговор
    Както се казва, като не става с пари, става с МНОГО пари! Уви!