Last news in Fakti

24 Ноември, 2015 14:15 903 0

3 месеца затвор за пиян шофьор

  • пиян-
  • шофьор-
  • месеца-
  • затвор

Той вече е бил осъждан веднъж за същото престъпление

3 месеца затвор за пиян шофьор - 1

По искане на Районна прокуратура-Чирпан съдът наложи наказание от  три месеца лишаване от свобода при строг режим спрямо Веселин С., на 51 г., за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила след като е бил осъден за същото деяние, съобщиха от прокуратурата.

Веселин С. е признат за виновен за това, че на 11 октомври 2015 г. в гр. Чирпан, обл. Стара Загора, управлявал товарен автомобил, марка „Mercedes“, със старозагорска регистрация, с концентрация на алкохол в кръвта - 2,09 промила, установена с химическа експертиза.

По искане на Районна прокуратура-Чирпан съдът е наложил на Веселин С. наказание – лишаване от право на управление на моторно превозно средство за срок от шест месеца.

Присъдата е постигната след споразумение между прокуратурата и защитника на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Чирпан, и е окончателна. Разследването е протекло за девет дни и наказанието вече се изтърпява в затвора.

За подобно деяние Веселин С. е бил осъден с влязла в сила присъда на 4 юни 2009 г., като тогава му е било наложено наказание „пробация“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА