Last news in Fakti

3 Декември, 2015 12:28 1 285 0

Унищожиха 11 милиона цигари

  • унищожиха-
  • 11 милиона-
  • цигари

11 482 020 къса цигари и 1.5 тона нарязан тютюн за пушене бяха унищожени под контрола на Митница Свиленград. Тютюневите изделия бяха изгорени в пещите на циментовия завод „Холсим България" АД в с.Бели извор, Врачанско, съобщиха от Агенция "Митници".

Цигарите и тютюнът са от различни марки и са без български акцизен бандерол. Те са задържани през 2014-та и през 2015 година в периода от месец март до август включително от служители на Митница Свиленград на граничния пункт Капитан Андреево от преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. Част от цигарите са задържани от митническите служители във вътрешността на страната за нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове.

Това е втора за тази година процедура на свиленградската митница по унищожаване на тютюневи изделия чрез изгаряне. При първата процедура бяха унищожени над 10 млн. къса цигари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА