2 Октомври, 2011 14:36 1 403 0

В Русе спряха два опита за контрабанда

  • митници
В Русе спряха два опита за контрабанда - 1
"Митници"

Два опита за контрабанда на гориво бяха предотвратени в Русе

Служители на Митница Русе засякоха кораб, зареждан с контрабандно гориво - мазут. Така е щяло да бъде избегнато плащането на 10 хиляди лева акциз, съобщиха от агенция „Митници”.

По сигнал на Териториалния координационен център за анализ и контрол на акцизни операции, служители на Митница Русе установиха в петък, 30 септември, нарушение на акцизното законодателство, свързано с избягване на заплащане на акциз в размер на 10 000 лв. Измамата е свързана с промяна на предназначението на 16 580 кг енергиен продукт – мазут, който е описан като гориво за отопление и би следвало да се транспортира от Русе за Благоевград с автоцистерна.

На нея има монтиран GPS, който обаче показва, че вместо към южния град, автоцистерната се отправя към русенското пристанище, където съмнително дълго време остава на едно място. Този необясним престой е засечен от Териториалния координационен център за анализ и контрол на акцизни операции.

Веднага служители на Митница Русе правят проверка на място, където установяват, че с мазута от автоцистерната се зарежда кораб на русенското пристанище. Нарушителите са заловени в момента на зареждане и е безспорно ясно, че мазутът ще бъде използван за корабно гориво, което е забранено поради екологични причини.

Съставен е акт за административно нарушение.

По същото време през ГКПП ”Дунав мост” се опитва да влезе в България „камионетка” с румънска регистрация, на която има монтирана мини-цистерна. След проверка от страна на митническите инспектори се установява, че мини-цистерната е пълна с 1038 литра дизелово гориво, за които водачът, румънски гражданин, не може да представи необходимите документи съгласно ЗАДС.

На водача е съставен акт за акцизно нарушение, горивото е иззето, глобите са обезпечени с парични средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА