7 Декември, 2015 10:53 1 232 0

Обвиниха шофьор за побой

  • обвиниха-
  • шофьор-
  • побой

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Деян Ю., на 28 г. от Сливен, за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

На 19 май 2015 г.  Христина В. управлявала лек автомобил, марка  „Деу“ по бул. „Кукленско шосе“ в  Пловдив. Направила обратен завой на отбивка и продължила движението си в лявата лента. На около 100 м след отбивката до управлявания от нея автомобил се приближил лек автомобил, марка „Мерцедес“, с пловдивска регистрация, управляван от обвиняемият  Деян Ю. Той започнал да й крещи защо карала бавно в лявата лента, ругаел и плюел по автомобила на пострадалата.  Христина В. му обяснила, че ако продължава да я притеснява ще се обади на тел. 112. После спряла на бул. „Кукленско шосе“ на червен светофар. Деян Ю. също спрял управлявания от него лек автомобил, марка „Мерцедес“. Слязъл от колата и отишъл до водачката на лекия автомобил, марка „Деу“. Тя се уплашила и набрала тел. 112, но успяла само да каже на оператора: „Помощ, нападат ме“, защото в този момент обвиняемият й нанесъл удар с дясната ръка в слепоочието, а с лявата взел телефона и го хвърлил на предната седалка на автомобила й. Христина В. подала жалба в Трето РУ на МВР-Пловдив.

По делото е била назначена съдебно-медицинската експертиза, според която на Христина В. е бил причинен отток и охлузване на лицето, контузии на главата и шията, мозъчно сътресение.

В обвинителния акт е посочено, че с действията си Деян Ю. грубо е нарушил обществения ред  на публично място и изразил явно неуважение към обществото и по хулигански подбуди причинил лека телесна повреда на Христина В.

Разпитан в хода на разследването Деян Ю. не се е признал за виновен.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА