8 Декември, 2015 15:08 1 285 1

Двама дилъри на амфетамини остават в ареста

  • двама-
  • дилъри-
  • амфетамини-
  • остават-
  • ареста

Решението на съда е окончателно

Двама дилъри на амфетамини остават в ареста - 1

24-годишният Даниел Денев 24г. и 31-годишният Красимир Илиев, разследвани затова, че в съучастие държали амфетамини, предназначени за разпространение, а Данаил и разпространил малко количество от тях ще продължат да търпят най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража”, съобщиха от Варненски апелативен съд (ВАС). Днес състав на ВАС потвърди като законосъобразен и обоснован първоначалния арест на двамата обвиняеми, определен в края на м.ноември тази година от Варненския окръжен съд.

Пресслужбата на съда припомня, че Денев и Илиев са били задържани в хода на полицейска акция във Варна на 25 ноември. Веществото, което органите на реда иззели при акцията е 19,22 грама амфетамини. Днес стана известно, че досъдебното производство, разследвало разпространителска мрежа във Варна е било образувано на 15 юни тази година. Процесуално следствените действия, довели до ареста на обвиняемите, събраните множество гласни свидетелства, веществени доказателства, експертна справка и други материали обосновават предположението, че както Даниел, така и Красимир са съпричастни към тежките престъпления , за които са привлечени като обвиняеми. Студентът от ТУ във Варна Данаил е продал малко количество (0,33гр.) от амфетамините на таксиметровия шофьор, чийто автомобил полицаите спрели за проверка, като по този начин е „заплатил” за услугата. Разследващите разполагат и със свидетелски показания, според които младият мъж редовно купувал и разпространявал марихуана и други забранени субстанции. Вторият обвиняем по това досъдебно производство има повдигнато и още едно обвинение за незаконно притежание на преработен газов пистолет.

Варненският апелативен съд споделя изводите на първата съдебна инстанция, че има реална опасност ако са на свобода всеки един от тях да се укрие или да извърши друго престъпление. Денев не живее на адреса, на който има регистрация и много често е в контакт с наркозависими лица. Настоящото деяние той е извършил в изпитателния срок на друга присъда от общ характер. Красимир е гражданин на Руската федерация, роден и израсъл в България, който обаче от 2011 година няма легитимен документ за самоличност, издаден от Русия. Едва преди няколко дни, обвиняемият е подал необходимите документи пред консулската служба на Руската федерация във Варна. Илиев не работи.

Определенията, с които Апелативният съд във Варна потвърди законността на „задържането под стража” на Даниел Денев и Красимир Илиев, разследвани затова, че в съучастие държали амфетамини, предназначени за разпространение са окончателни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Торпедо

    0 0 Отговор
    Не ги мислете Бойко ще ги спаси!