Last news in Fakti

8 Януари, 2016 10:55 1 144 0

Убиецът на бизнесмен за постоянно в ареста

  • убиецът-
  • бизнесмен-
  • постоянно-
  • ареста-
  • кунчо кунчев-
  • мариан димов

На 7.01.2016 г. Софийски апелативен съд остави в ареста Мариан Димов от село Добролево, Врачанско, обвиняем за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Димов е задържан по искане на Окръжна прокуратура – Враца за убийството на бизнесмена Кунчо Кунчев. Безжизненото тяло на местния зърнопроизводител е открито в дома му от негови роднини. Патоанатомите откриват близо 30 прободни рани върху жертвата, нанесени от ловджийски и кухненски нож.

Съдът прецени, че са налице достатъчно доказателства, че обвиняемият е извършителят на убийството. Прокурорът представи пред САС три експертизи на иззети биологични следи от вещи на пострадалия, намерени в жилището на задържания Димов. Установена е кръвногрупова идентичност с тази на жертвата.

Задържаният за убийството Мариан Димов е криминално проявен и осъждан. В хода на разследването пред съдия е разпитана свидетелката П.Г., с която обвиняемият живее на семейни начала. Според тези показания, след установения час на убийството Димов се е прибрал в дома им като е направил признание за извършеното от него престъпление. По дрехите му, подробно описани от нея, имало петна от кръв. Обвиняемият е носел и два ножа.

При извършеното претърсване в дома на Мариан Димов е открит пистолет „Валтер“, принадлежащ на убития Кунчев, както и ловна пушка, скрита от извършителя в комина. Намерена е и парична сума, укрита под плочка в двора на къщата, очевидно непринадлежаща на обвиняемия, който е живеел в крайна бедност.

Факти.бг 76-годишният Кунчо Кунчев дълги години се е занимавал със земеделие. Брутално убитият мъж е бил заможен, което е една от най-вероятните причини да бъде убит, бяха първоначалните предположения на съселяните му.  До тялото в дома му бе намерен и пълнител за пистолет, а самото оръжие и кобура, които са законно притежавани, не са били открити. Вероятно той е бил нападнат, докато е спял и не е успял да извади навреме пистолета си.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА