12 Януари, 2016 11:45 752 0

Мъж остава в ареста за убийство на съселянин

  • мъж-
  • остава-
  • ареста-
  • убийство-
  • съселянин

Варненският апелативен съд отказа да измени в по-лека мярката му за неотклонение

Мъж остава в ареста за убийство на съселянин - 1

Костадин Иванов от с.Чернево, община Суворово, привлечен като обвиняем за разстрела на Станчо Георгиев от същото село ще продължи да пребивава в ареста. Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Варна от миналата седмица, с което е била потвърден ареста на обвиняемия, съобщиха от съда.

Пресслужбата на съда припомня, че 25-годишният Костадин е задържан под стража на 15 април миналата година. На Великден (12 април), в прекия сблъсък между две враждуващи фамилии („златарите” и „копанарите”) бил прострелян 27-годишният Станчо, а други двама са пребивавали известно време в болница с опасност за живота. Според свидетелски показания, събрани още в първите часове на разследването именно Костадин е произвел фаталния изстрел и след това е дал указания как да бъде укрит пистолета. Преправеният газов пистолет бил открит в двора на свидетел по разследването от Девня.

За да потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо Костадин Иванов, който вече 9-ти месец е в ареста, днес Варненският апелативен съд се съобрази единствено със събраните в хода на разследването доказателства. И към настоящия момент преценката им обосновава предположението, че обвиняемият е съпричастен към разстрела на своя съселянин. Престъплението е тежко по смисъла на закона, който предвижда наказание от 10 до 20 години затвор. Тежестта на санкцията води и този съд до извода, че ако е с по-лека мярка за неотклонение обвиняемият може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление.

Готови са резултатите от няколко допълнителни експертизи, назначени са и нови три изследвания, които би трябвало да внесат повече яснота в казуса, отбеляза съдът. Преценката на експертните заключения обаче, както и въпроса с вината на Костадин ще се решава при гледане на делото по същество, уточни Апелативният съд и посочи, че това определение не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА