Last news in Fakti

19 Януари, 2016 13:04 1 815 1

Обвиниха майка и синовете й за пране на пари

  • обвиниха-
  • майка-
  • синовете-
  • пране-
  • пари

Те са обвиняеми за придобиване и получаване на различни суми в евро, за които са знаели, че са придобити чрез склоняване към проституция, блудствени действия и съвкупления

Обвиниха майка и синовете й за пране на пари - 1

Окръжната прокуратура във Варна изправя пред съда майка и двамата й синове за пране на пари, съобщиха от прокуратурата. 57-годишната Дора Михайлова и синовете й Марин Живков – на 40 год., и Симо Живков – на 32 год., са обвиняеми за придобиване и получаване на различни суми в евро, за които са знаели, че са придобити чрез склоняване към проституция, блудствени действия и съвкупления.

Досъдебното производство в Окръжната прокуратура е започнало след сигнал на проститутка, че Марин Живков се занимава със сводничество във Франция. След като е установено, че във Франция срещу него се води наказателно производство, Окръжната прокуратура – Варна, е започнала разследване на доходите, които Живков е придобил от сводническата си дейност.

На 14 ноември 2006 год. разследване на съдебните власти във френския град Страсбург разкрило мрежа за сводничество с утежняващи вината обстоятелства, за която работят проститутки от Варна и района. Разследването по случая установило, че 212 940 евро, придобити чрез проституция, са били изпратени с парични преводи чрез „Уестърн юнион“ в България. По образуваното във Франция предварително съдебно производство и чрез прихванати телефонни разговори се доказало, че всяка проститутка работи за сводници от кв. „Аспарухово“ във Варна.

Разследването достигнало до сводника Младенов, който признал, че получава парите на името на Марин Живков, когото използва като пощенска кутия срещу заплащане на процент. Живков бил посочен от проституираща жена в Страсбург, че работи за него и му изпраща пари от дейността си, и първоинстанционният съд в Страсбург го признал за виновен за съдействие и протекция на проституиращите жени, за облагодетелстване и поделяне на постъпленията от проституция, за наемане, обучение и упражнен натиск към жените да се занимават с дейността. Наложено му е наказание пет години лишаване от свобода.

В периода април 2003 – август 2007 г. Марин Живков получил 149 152 евро чрез 76 превода от проституиращите А.Михалева и Н. Станева. Майка му Дора Михайлова е получила за периода август 2005 – март 2008 г. сумата от 129 996 евро чрез 81 превода от шест проституиращи жени. На Симо Живков са изпратени 31 превода за сумата от 30 099 евро в периода ноември 2003 – ноември 2011 г.

Подсъдимите братя Живкови и майка им Дора са безработни, живеят на един адрес в кв. „Аспарухово“. 57-годишната Михайлова е с пенсия за инвалидност от 2004 г. От началото на досъдебното производство те са с мярка за неотклонение “Парична гаранция“ в различни размери.

Делото срещу тримата подсъдими е насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд за 26 януари от 14,30 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jp power

    1 0 Отговор
    Към фактибг, моля винаги да споменавате, че става въпрос за цигани.