Last news in Fakti

26 Януари, 2016 12:17 19 003 30

Спецакция в село Галиче

  • галиче-
  • спецакция-
  • проверка

Трима прокурори проверяват кмета

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на врачанското село Галиче под надзора на Окръжна прокуратура – Враца, съобщиха от МВР.

Операцията е разпоредена от главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов и е насочена към подобряване на средата за сигурност в района. Основните й направления са противодействие на престъпността, на разпространението на контрабандни акцизни стоки, осигуряване на добър обществен ред в училищата и прилежащите територии. Действията са в съответствие с разпоредената от главния прокурор на Република България Сотир Цацаров проверка за законност на дейността в кметството в с. Галиче.

По разпореждане на главния прокурор ще се извърши и цялостна проверка на дейността в кметството на с. Галиче, извършвана от трима прокурори от Враца и Бяла Слатина.

Проверката, както съобщи вчера Факти.бг, ще обхване периода от началото на предходния мандат на кмета до настоящия момент и ще се извършва в седем направления: законосъобразност на действията на кмета на с. Галиче по удостоверяване подписи на частни документи и пълномощни, верността на преписи и извлечения от документи и книжа, начинът на стопанисване на определени от общинския съвет обекти на общинската собственост.

Проверяващите ще установяват законосъобразността на действията при извършване на адресни регистрации, законосъобразността на предприетите действия, изпълнението на бюджета на община Бяла Слатина /в частта му за кметство с. Галиче/, както и всички случаи на възлагани функции от кмета на община Бяла Слатина  към кмета на с. Галиче.

Разпоредено е, в случаи на установени данни за извършено престъпление от общ характер, незабавно да се преценят условията за образуване на досъдебни производства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 cult

    4 0 Отговор
    OVO E PRIMAT....
  • 2 гоуст

    3 0 Отговор
    Това на снимката Сър Стенли Ройс ли беше?
  • 3 Чоко Ценков

    1 0 Отговор
    БЯЛИ ДЖИПОВЕ КАРАТ ВЕЧНИТЕ КМЕТОВЕ
    ТАРИКАТ СИ ТИИ
  • 4 незнайко

    3 0 Отговор
    Трима прокурори от Враца и Бяла Слатина. Защо не са от София? Тези лесно ще ги манипулират. Те са от същия регион. Сотир Цацаров умишлено е избрал тези.
  • 5 симо

    0 0 Отговор
    има надежда полу идиотите маи са пове4е от идиотите
  • 6 неутрален

    3 0 Отговор
    Пак заблуди, пак прах в очите ниV Прокуратура, МВР на кого са? На ТИКВОКА, а чий кмет е Ценко Чоков - на Тиквока. Чоков е невинен, каза прокуратурата и МВР, виновни са битите и тези, които не слушкат Чоков.
  • 7 dani

    2 0 Отговор
    а стига е карайно време беше е сега че отчетат един за затвора отиде големите го дават курбан требва да гризне дървото не че не заслужава ама другите ще се покрият е ще отчетат дейност
  • 8 Митака

    0 0 Отговор
    В тази "държава" докато - кметове, съдий. прокурори, политици, полицаи,доктори не разберат ще те дават пример на обществото как да се държат и живеят, няма да се оправи.
  • 9 мразя циганите

    0 0 Отговор
    Ами като го свалят от кметския стол да му мислят възрастните хора там, кво е направил толкова?Гледъл съм по телевизията че нее искал да става кмет но хората го искали сега пък не го искат иди разбери ако се обраща внимание на циганите да, ама ето днес пак крали в някакво село и пожар предизвикали няма оправия с циганин и по лошо става докато не излъже и не открадне не става
  • 10 Закривай

    3 0 Отговор
    И този ще излезе чист като момина сълза!
    Нищо не става от тази държава.
  • 11 киро

    2 0 Отговор
    А м....лите дето крадат по селата са невинни, така ли !?
  • 12 яни

    4 0 Отговор
    Тоя ми прилича на каналджия,наркодилар,сводник и т.н.,само не и на кмет/дори и на село като Галиче/.Не ми е ясно как е с черните братя и дали те го избират за кмет.Ако си им дава петдесетака на избори и сега ша ги вдигни на протест-защита и готово,прокурорите са си рзотишли кой от каде е.
  • 13 yuтнвнннннгг

    0 3 Отговор
    Защо завиждате на човека
  • 14 logo

    2 0 Отговор
    Няма какво да се коментира....Симпатяга е ...Виж го на снимката, ама пуловерът му го обърках - взех го за три ланеца...
  • 15 123455

    2 1 Отговор
    Сега прокурорите ще скапят кмета и бизнеса му,
    след това мангалите ще разграбят селото.
    Така по заръка на новите ни господари ред правителства скапаха самочуствието и бизнеса на българското население,
    а мангалите разграбиха държавата ни.
    Сега ни управляват турците със мълчаливото съгласие на чорбаджийте от ГЕРБ и компания,
    защото Турция е съюзник на американците срещу Русия,
    а ние като нейни бивши съюзници си траем да ни дупят.
    Кмета на галиче е последният българин със собствено мнение,което се изразява и в дела.
    Други важни има,ама са прикачени към хранилката на ДПС,ГЕРБ,БСП И други подобни родоотстъпни образувания.

    Коментиран от #16

  • 16 Сандокан с двата ножа

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "123455":

    Може и да си прав, но този кмет ако наистина е принципен не трябваше да защитава така сина си.Знам го това село, то е забравено от Бога до Дунава и до село Бърдарски геран.Там основния поминък са кражбите!Друго просто няма какво да се прави.Няколко перкожци обработват земите и сеят царевица а другите гледат умно!
  • 17 Бит мангал

    3 0 Отговор
    Сега с Чоков мислят полицай и прокурори да си оправят авторитета пред народа ,а хайдуците с бели якички какво ги правиме като ще проверяват да карат наред цяла България им знае имената а дано ама надали,сладващата мащабна проверка ще е на Мунчо от село Мунище.Що ли харчат народна пара за командировки само. Цааацаров,Цацарооов.
  • 18

    1 0 Отговор
    Не знам кво прави тоя маймуняк, но виждам поне едно хубаво нещо, поне контролира циганската престъпност.....
  • 19 Роман Ценов

    1 0 Отговор
    Де..а и циганите човека ,ще ше да се оправи с тях.Те ни откраднаха държавата ,а един патриот Ценко Чоков излиза виновен а циганите винаги са невидни.

    Коментиран от #26

  • 20 Потъча

    1 0 Отговор
    Мдаа, да не забравите,че е ДПС-Р като прасето Пеевски, което купи половината БГ без никой да го пита откъде са парите. Въпроси много, отговори просто няма.
  • 21 да

    3 0 Отговор
    Мен ми прилича на Боби-Турбото.
  • 22 ОВО JE ПРИМАТ

    1 0 Отговор
    Абе, бандит си е този и всичките са наясно! Колко пъти съм му чувал името и колко хора се жалват от този кмет.... Думи не може да опишат! Явно oбаче закрилниците му постепенно го изоставят, твърде много бели прави. Пакостник, как да се постъпи?!
  • 23 честно

    1 0 Отговор
    Да но защо точно днес .Защото днес оправдаха Цветанов осъден на първите 2 инстанции ....!!;!!!!?????

    Коментиран от #25

  • 24 иван

    1 0 Отговор
    значи ше го приберат най-после където му е мястото натози
  • 25

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "честно":

    За отвличане на общественото внимание може би, щото Цецко трябваше да е в затвора вече.....
  • 26 FR V

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Роман Ценов":

    Държавата ти я откраднаха другарите които взеха предприятията без пари.Същите тия другари са и в МВР и на много други места.Ако са искали до сега всички м....ли за една нощ да са ги прибрали на топло.
    От Чоков трябва да направят храна за кучета - за друго не става.

    Коментиран от #28, #29, #30

  • 27 Данчо

    0 0 Отговор
    Аз мисля,че този кмет който се е нагиздил като местен наркобарон трябва да отговаря за грешките си ако има такива а в селото биха могли да пуснат щат от 3-4 редовни полицаи които по цял ден да обикалят по улиците и нещата ще си отидат на мястото.Работата на кмета е да се грижи за административните проблеми на селото а не да обикаля като терминатор по улиците и да плаши децата!
  • 28 честно

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "FR V":

    А тия Другари кой ги остави Кой ги прикрива и сега Не са ли това Евроатлантиците на които им трябват Зависими от миналото си личности
  • 29 Роман Ценов

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "FR V":

    АБЕ ТИЯ ЦИГАНИ БУТНАХА ДЪРЖАВАТА ТИ ТУКА РАЗЯСНЯВАШ.
  • 30 Роман Ценов

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "FR V":

    АБЕ ТИЯ ЦИГАНИ БУТНАХА ДЪРЖАВАТА ТИ ТУКА РАЗЯСНЯВАШ.