Last news in Fakti

3 Февруари, 2016 17:11 1 366 1

Разбиха канал за незаконно превеждане на чужденци

  • разбиха-
  • канал-
  • незаконно-
  • превеждане-
  • чужденци

Под ръководството на Специализирана прокуратура е проведена съвместна операция на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и МВР на територията на областите Бургас, Пазарджик, Благоевград и Перник с цел пресичане на незаконна дейност, осъществявана от организирана престъпна група, по превеждане на нелегални мигранти през държавната граница и последващо извеждане в посока страни от Западна Европа.

Според придобитата информация през пресечения канал са били преведени значителен брой чужденци.

В резултат на предприетите действия са задържани 7 лица (български и чужди граждани), ангажирани с престъпната дейност. В рамките на проведената операция, освен основните участници, са задържани и над 40 чужди граждани, пребиваващи нелегално на българска територия, които са подготвяни за извеждане през държавната граница от горепосочената група.

Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    1 0 Отговор
    Ако държавата не пази границите както е редно, и ако не връща нелегалните емигранти откъдето са дошли, каналджия е държавата.