Last news in Fakti

21 Февруари, 2016 16:42 8 068 3

Разбиха нарколаборатория в Сливен

  • разбиха-
  • нарколаборатория-
  • метамфетамин
Разбиха нарколаборатория в Сливен - 1
Снимка: МВР

Разбиха лаборатория за метамфетамин в Сливен, съобщиха от МВР.

 Спецоперацията  е реализирана под надзора на Окръжната прокуратура.  След упорито разследване и прецизно планиране на полицейските действия, в късните часове на 18 февруари, криминалисти на  ОДМВР-Сливен влизат в имот във вилна зона „Мацулка“ край града.

Там, в момент на производство на метамфетамин, те установяват  8 мъже на възраст от 20 до 39 години.  Сред задържаните е и организаторът на престъпната дейност Х.Ю.(35г.) от град Сливен.

При последвалите процесуално следствени действия в имота са открити и иззети прекурсори, предмети и вещества, необходими за производството на синтетичен наркотик. Иззет е около 20 грама готов метамфетамин, както и  отпадъчен продукт от химичния процес при неговото производство.

Намерени са: електронна везна,  около 5 кг нарязан тютюн, две въздушни пушки и газов пистолет. По данни на окръжния прокурор, намереното на място количество червен фосфор е най-голямото до сега. Това предполага, че се е планирало значително производство на синтетичен наркотик.

В хода на акцията е извършено претърсване и в дома на лидера на групата в Сливен, където са намерени и иззети около 10 г метамфетамин, електронна везна, мобилен телефон и други вещи, имащи отношение към престъпната дейност. Двама от задържаните са от Сливен, други трима са от Карнобат, един е жител на Ямбол, а осмият е от с. Ичера. На Х.Ю. е наложена мярка за постоянно задържане и той е приведен в Бургаския затвор.

През изминалата година, благодарение на ефективната работа на криминалистите на ОДМВР-Сливен е неутрализирана дейността на 5 нарколаборатории. От тях са иззети  повече от 2 кг синтетичен наркотик. Задържани са 18 лица, спрямо които са приключили всички досъдебни производства и са постановени осъдителни присъди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 abv

    0 0 Отговор
    Дайте им сега господа и госпожи съдии по една условна и работата е ок. Да не забравите да си вземете парите за новото КТБ.
  • 2 kuku

    0 0 Отговор
    10грама....за кои по напред Ве,.ахтии и добре планираната акция и 2-ве въздушни пушки....няма такъв смях ХАхахахахаххахаха - страшни дилъри сте заловили,някакви мишлета от Сливен :-)
  • 3 ХАХА

    0 0 Отговор
    Хванаха престъпниците.Оттук нататък повече дрога няма да се продава в Сливен.Градът най-накрая ще си отдъхне.