25 Февруари, 2016 16:56 1 154 1

Обвиниха данъчна служителка за прибиране на подкуп

  • подкуп-
  • обвиниха-
  • данъчна-
  • служителка-
  • прибиране

Спрямо нея е взета мярка за неотклонение Парична гаранция в размер на 1 000 лв.

Обвиниха данъчна служителка за прибиране на подкуп - 1

В резултат на проведена на 22 февруари 2016 г. между Окръжна прокуратура – Пловдив, отдел Икономическа полиция при ОДМВР – Пловдив и ТД на НАП – Пловдив координационна среща, вчера Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение за получаване на подкупи на 42-годишната Нели К. - „Главен специалист” в Дирекция „Обслужване”, Отдел „Услуги за клиенти” при ТД на НАП – Пловдив за това, че:

В периода от 29 май 2015 г. до 13 януари 2016 г., в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството и на длъжностно лице, е приела дарове, под формата на пари, на обща стойност 5360 лв., за да наруши служебните си задължения.

Обвиняемата е получила парите от общо 20 човека, за да промени здравно-осигурителния им статус в електронната система на НАП, без да са заплатили дължимите здравно-осигурителни вноски, като сумите, давани й от всеки един от тях варират от 130 до 780 лева.

Разпитана в хода на досъдебното производство, обвиняемата е дала обяснения пред съдия и се е признала за виновна. Участвала е и в следствен експеримент, при който е посочила механизма на извършваните от нея срещу заплащане промени в електронната система на НАП.

Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 1 000 лева.

Разследването продължава, като е възможно броят на лицата, дали подкупи за извършване на предлаганата от обвиняемата „услуга” да достигне 50.

Предвиденото от закона наказание, за това престъпление е лишаване от свобода до осем години и глоба до 10 000 лева, както и лишаване от права да се упражнява определена професия, респ. да се заема определена длъжност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гьобелс

    2 0 Отговор
    ВСИЧКИ ДАНЪЧНИ СЛУЖИТЕЛИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПОДВЕДЕНИ ПОД СТРОГ КОНТРОЛ И ДА СЛЕДЯТ ДОХОДИТЕ И РАЗХОДИТЕ ИМ!Корупцията е повсеместна!