Last news in Fakti

26 Февруари, 2016 11:01 1 310 6

Съдят кмета на Карлово за присвояване на европари

  • съдят-
  • кмета-
  • карлово-
  • присвояване-
  • европари

Той е с мярка за неотклонение Парична гаранция в размер на 5000 лв.

Съдят кмета на Карлово за присвояване на европари - 1
Снимка: Нова телевизия

Окръжна прокуратура Пловдив внесе за разглеждане в Съда обвинителен акт срещу кмета на Община Карлово за длъжностно присвояване в големи размери, съобщиха от прокуратурата.

В периода 24 април 2013 г.- 30 април 2014 г., в гр. Карлово, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – кмет на Община Карлово, е присвоил чужди пари в големи размери – общо 26 984,68 лева, собственост на Община Карлово, получени от нея по сключен между Министерство на околната среда и водите и Община Карлово Договор с № DIR-51011116-C037 за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.”, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд на Европейската общност за проект № DIR-51011116-18-55 „Доизграждане и модернизация на ГПСОВ и канализационна мрежа в гр. Карлово”, връчени му в това му качество и поверени му да ги пази и управлява, като присвоените средства са предоставени на българската държава от Европейския съюз.

Присвояването е извършено в полза на трима фиктивно назначени в звеното за управление на проекта служители, съответно в полза на Никола Хаджийски - в размер на 9 241,33 лева, в полза на Милко Стрехин - в размер на 9 241,33 лева  и в полза на Елен Венциславов Писачев - в размер на 8 502,02 лева.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 5 000 лева.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което е повдигнато обвинение пред съда, е лишаване от свобода от 3 до 15 години, както и лишаване от права да се заема определена длъжност.

Обвинителният акт е внесен в Районен съд – Карлово, който е местно и родово компетентен да разгледа делото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Ибрах му лайката - за нещо случило се 2013-2014 се повдига обвинение чак 2016 - след 2 години - кой спа през тези години ? КОЙ не си е свършил работата, а е вземал пари ? - НЕГО НАКЗАХТЕ ли го ?
    Това ако не е поръчково пък на !!!
  • 2 Котьо

    0 0 Отговор
    Откраднал 27 000 лв. а гаранцията му е 5000 :D

    Коментиран от #4

  • 3 Нова

    0 0 Отговор
    Колко жалко! Мислех го за почтен човек и патриот.
  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Котьо":

    По-точно хванали са го за толкова, а колко е присвоил без доказателства не се знае.
    В Америка щом си обвинен за присвояване на 10х.лв те ти слагат сумата плюс средствата за разследването или например 15х.лв. Така един вид ако избягаш, ти си си платил откраднатото. При нас Присвояват 200х.лв и ги осъждат да платят 20х.лв и разходите по делото?!? Това какъв съдия го постановява, не знам, вероятно на хранилка, понеже е неадекватно откъдето и да го погледнеш.
  • 5 бум бам

    0 0 Отговор
    Това е Отмъщение от Турската Власт в Сянка за дето Този РОДОЛЮБЕЦ не им ПОДАРИ КУРШУМ ДЖАМИЯ За МИЛАРДИТЕ от КТБ няма и помен от обвинени а за арестувани и ОСЪДЕНИ ХИЧ
  • 6 некойси

    0 0 Отговор
    Добре де, а за кмета на Пазарджик нищо не се чу.
    Как така за едни може а за други не?