Last news in Fakti

3 Март, 2016 09:04 2 630 5

Обвинен в убийства руснак с фалшив български паспорт е пуснат под гаранция в Австрия

  • руснак-
  • обвинен-
  • убийства

Руснакът Аслан Гагиев, подвизавал се във Виена с фалшив български паспорт, предполагаем шеф на престъпна групировка извършила серия от убийства в Северен Кавказ, беше пуснат под гаранция в Австрия, съобщава в четвъртък вестник "Комерсант".

Виенски съд го е пуснал от ареста срещу гаранция от 100 хиляди евро. На Гагиев,  известен и като Джако, е наредено да не напуска столицата на Австрия, и при необходимост да се яви пред съда и прокуратурата.

Руските правоохранителни органи смятат, че той ще избяга, пише вестникът. В родината си Гагиев е обвинен в извършване на шест убийства и организирането на няколко десетки. Той е изправен пред доживотен затвор.

На 29 януари съдът във Виена е удовлетворил искането на главния прокурор на България за екстрадиране на Гагиев в София, където е обвинен за поправяне на документи. От съда съобщиха, че се разглежда и иск на руската главна прокуратура за екстрадирането му в Русия.

Гагиев е задържан през януари 2015 г. на гарата във Виена. У него е намерен фалшив български паспорт.

Престъпният синдикат, чийто предполагаем шеф е Гагиев, е отговорен за извършването на повече от 60 убийства в Северна Осетия. По предварителни данни той лично е извършил шест от тях през 2012 и 2013 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ани

    0 0 Отговор
    Този злодей веднага да бъде предаден на Русия ! Колкото до иранската девойка която е приела християнството , трябва да и помогнем да остане в България !
  • 2 Нани

    0 0 Отговор
    -А така а сега....!-Значи иранската девойка тук а осетинският момък на руснаците?....Защо така бе Ани девойки и на път и под път а този момък знаеш ли каква важна и полезна държавна работа ще свърши като поразчисти малко боклука в България?!
  • 3 Госников

    0 0 Отговор
    Снимката е на съвсем друг човек. Поне си направете труда да проверите..
  • 4 политолог

    0 0 Отговор
    и какъв руснак може да бъде от кавказ

    Коментиран от #5

  • 5 еми такав

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "политолог":

    еми такъв угуро-татаро-фин като всички в русия.