Last news in Fakti

16 Март, 2016 14:33 2 130 4

Доживотен затвор за четирима, убили зверски две баби

  • доживотен-
  • затвор-
  • четирима-
  • убили-
  • зверски-
  • баби

Жените бяха открити мъртви в домовете си през 2010 г., със завързани зад гърба ръце, завързани крака и превръзки на лицата

Доживотен затвор за четирима, убили зверски две баби - 1

Вчера, за времето от 17.30 часа до 19 часа, на територията на село Мечка е проведена специализирана операция във връзка с постановление на Върховна касационна прокуратура за задържане на лица с потвърдена присъда "доживотен затвор" за извършено престъпление - грабеж, придружен с убийство, съобщиха от МВР.

Задържани са Мемиш А., Рамадан Ш., Мемиш М. и Юсеин Р, на 34 г., 33 г. и двама на 38 г.

Припомняме, че оперативните действия на криминалистите на ОДМВР-Плевен стартираха на 14 юли 2010 г., когато в с. Стрежерово бяха открити безжизнените тела на две самотноживеещи възрастни жени на 83 и 85 години със завързани зад гърба ръце, завързани крака и превръзки на лицата.

При огледите бе установено, че те са били малтретирани. В домовете на жените са нахлули неизвестни след свалено стъкло на прозорец и на входна врата. В двора на едната стопанка криминалистите откриха умъртвеното й куче, а домашният любимец на другата жертва бе намерено упоено.

След прецизна оперативна работа, разпити и експертизи разследващите предприеха масирана полицейска операция на 17 юли 2010 г., в рамките на която претърсиха девет адреса в селото и иззеха множество мобилни телефони със сим-карти и пари. Установено е, че мъжете са откраднали 120 лв. само от едната жена.

Събраните преки и косвени доказателства по делото за убийството са внесени в прокуратурата и мъжете са осъдени. Подсъдимите са осъдени да заплатят солидарно сумата от по 20 000 на близките на убитите за претърпени неимуществени вреди.

След вчерашното им задържане четиримата ще бъдат предадени на съдебните власти за изпълнение на присъдата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОНЕВ

    1 0 Отговор
    Смърт за смърт-гнилите плодове природата ги чисти,а тези на кому са нужни?

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТОНЕВ":

    Що смърт, много лесно ще се отърват - каторжен труд до смърт за подобни изверги!

    Коментиран от #3

  • 3 Илиян

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    Попринцип си прав,но нали се сещаш кой ще плаща издръжката на тия м...ли до живот в затвора!
  • 4 Бат Саше

    0 0 Отговор
    Да разбирам ли, че тия африканци до сега са били на свобода?... Куршум в главата намясто трябва и стерилизация на родовете от гниди до девето коляно. Дори и съдът е правен за човеци, не за човекоподобни!!!