23 Март, 2016 22:31 1 805 0

Съдят мъж за измама за 1 милион евро

  • съдят-
  • мъж-
  • измама-
  • милион-
  • евро
Съдят мъж за измама за 1 милион евро - 1

Районна прокуратура – Разлог внесе в съда обвинителен акт срещу мъж на 45 години за съзнателно ползване на неистински частен документ, представляващ ценна книга – запис на заповед за сумата от 1 000 000 евро, съобщиха от прокуратурата.

През април 2014 г. обвиняемият се е запознал с мъж от Кипър, управител на дружество „Фентъзи голф“ ЕООД в гр. Разлог. При запознанството обвиняемият се представил за брокер на недвижими имоти и предложил на кипъреца изгодно да закупи недвижим имот в София. Предлаганият имот представлявал административна сграда с деветнадесет самостоятелни обекта, на етап „груб строеж“. Уговорката по сделката включвала извършване на довършителни ремонтни дейности по сградата със средства на кипъреца, след което имотът следвало да бъде продаден, а печалбата разделена между двамата. Предложението било прието от мъжа от кипър, като сделката е реализирана чрез управляваното от него дружество „Фентъзи голф“ ЕООД по договорения начин.

На 24 април 2014 г. в Кипър, в консулска служба при посолството на България в гр. Никозия, между двамата бил сключен договор за покупко-продажба на дялове от капитала на „Фентъзи голф“ ЕООД гр. Разлог, като свидетелят продал на обвиняемия 96 197 дяла от капитала на дружеството по 1 лев всеки. Въз основа на сключения договор, на 1 август 2014г., били вписани промени по партидата на дружеството, като същото било преобразувано във „Фентъзи голф“ ООД, а двамата като съдружници с равни дружествени дялове.

На 19 юни 2015 г. обвиняемият депозирал пред Районния съд в Разлог заявление за издаване на заповед за изпълнение против длъжници - „Фентъзи голф“ ООД и кипъреца за сумата от 5000 евро, представляваща частично претендирана главница от цялото вземане по запис на заповед, издаден от дружеството и авалиран от кипъреца като физическо лице за сумата от 1 000 000 евро.

В тази връзка е било образувано частно гражданско дело. Заявителят отправил искане за издаване на заповед за незабавно изпълнение и изпълнителен лист за претендираните суми, като към заявлението било приложено копие на запис на заповед. С разпореждане на съдията-докладчик било изискано представяне на оригинала на записа на заповедта.

От изготвената в хода на разследване комплексна графическа и техническа експертиза категорично е било установено, че ръкописните текстове и подписите в документа, представен в Районен съд – Разлог по частно гражданско дело, не са изпълнени и положени от кипъреца, като са установени признаци за имитиране и копиране. Положеният върху записа на заповед печат също не е идентичен и не съвпада с отпечатъците от печатите на „Фентъзи голф“ ЕООД и „Фентъзи голф“ ООД, от които са взети образци за сравнително изследване.

Предстои насрочване на делото в Районен съд – Разлог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА