Last news in Fakti

29 Март, 2016 22:30 1 275 2

Задържаха мъж измамил баба със 17 000 лв.

  • задържаха-
  • мъж-
  • измамил-
  • баба
Задържаха мъж измамил баба със 17 000 лв. - 1

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо Димчо М. на 55 години, от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага възбудил у другиго заблуждение, и с това причинил имотна вреда, съобщиха от прокуратурата.

В хода на образуваното срещу Димчо М. досъдебно производство е установено, че през месец февруари 2015 г. той се представил с измислено име пред 72-годишна жена, която живеела в Стара Загора, за приятел на покойния й съпруг. Започнал често да посещава жилището на пенсионерката с цел да извършва ремонтни дейности. Седмица след запознанството им Димчо М. поискал от пострадалата да му даде пари за лечението на майка му, а той щял да ги върне до няколко дни, тъй като продавал земеделските си земи в село, близо до Стара Загора. Убедена, че „приятелят“ на покойния й съпруг ще й върне сумата, пострадалата отишла до близкия банков клон и изтеглила пари, които му предала. Впоследствие Димчо М. излъгал, че негови роднини са починали в Кралство Испания и са му необходими средства за транспортиране на телата им до България за погребение.

Така през един непродължителен период от време от 1 февруари 2015 г. до края на месец юли 2015 г., под различни неверни предлози - лечение на близки, смърт на роднини, ремонт на превозно средство, Димчо М. измамил 72-годишната пострадала, която се разпоредила с финансови средства в полза на обвиняемия и по този начин й била причинена имотна вреда в размер на 17 000 лева. Димчо М. е задържан от органите на МВР на 25 март 2016 г. в Стара Загора след като е бил разпознат от пострадалата и нейна съседка. 

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Димчо М. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Димчо М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    А постоянно се говори ,че пенсиите са малки. 17000 как се събират от пенсии?
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Сега ще каже, че ще й ги върне и ще го пуснат. Няма закон, според който да му конфискуват имущество в залог-трябва да мине през съда. А след съда и тъжителят и обвиняемият - на..ани.