31 Март, 2016 14:26 1 237 0

3 г. затвор за шофьор, блъснал нарочно велосипедист

  • затвор-
  • шофьор-
  • блъснал-
  • нарочно-
  • велосипедист
3 г. затвор за шофьор, блъснал нарочно велосипедист - 1

След внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Русе, 40-годишен шофьор е осъден на 3 години лишаване от свобода при общ режим и на лишаване от право да управлява моторно превозно средство за 6 години, за това, че е причинил средна телесна повреда на велосипедист, съобщиха от прокуратурата.

Съдът призна Радослав А. за виновен в това, че на 11 юни 2014 г. в Русе, при управление на лек автомобил „Seat“, нарушил правилата за движение по пътищата, като умишлено причинил на 63-годишен велосипедист, средна телесна повреда, изразяваща се в увреждания - счупване на черепа, кръвоизлив над твърдата мозъчна обвивка и контузия на мозъка, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Около 9 часа сутринна, Радослав управлявал автомобила си, като пред него се движел велосипедиста. Първоначално следвал неговата скорост, но после се изнервил и решил нарочно да го блъсне. Предприел изпреварване, при което започнал умишлено да го притиска и изблъсква в дясно, като накрая го блъснал с преден калник. Велосипедистът падна, но въпреки това подсъдимия не спрял на местопроизшествието.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА