1 Април, 2016 08:26 2 019 3

Шофьор убил човек на пътя блъсна дете

  • шофьор-
  • убил-
  • блъсна-
  • дете

През 2011 година същият мъж убива човек на пътя и бяга, без дори да намали скоростта

Шофьор убил човек на пътя блъсна дете - 1

Шофьор блъсна дете на пешеходна пътека в Монтана. За щастие момичето е оцеляло, но е прието в болница със счупена ръка и рана на главата. То е претърпяло и коремна операция. Това не е първият инцидент, предизвикан от този шофьор, предаде bTV. Преди няколко години помел на пътя 64-годишен мъж, който по-късно починал.

15-годишната Дияна пресича на пешеходна пътека заедно с още две момичета в ранния следобед, на 100 метра от училището.

На едно от най-натоварените кръстовища в Монтана бариерата е спусната и повечето коли чакат влака.

Момичето разказва, че е пресичало на зелен светофар, а колата го е ударила с висока скорост. Шофьорът „отнася" детето точно преди да се изкачи на тротоара.

Дияна е със счупена ръка и рана на главата, претърпяла е и спешна операция на корема. Сред свидетелите на катастрофата са още няколко деца от нейния клас и сестра й, която веднага се обажда на майка им.

Бащата на Дияна Ангел Боянов разказва, че шофьорът се опитал да побегне, но ударил друг автомобил.

Водачът Александър Цеков е на 27 години от същия град. Срещу него има 15 наказателни постановления за различни пътни нарушения.

През 2011 година пиян, с превишена скорост и неправоспособен, същият шофьор удря 64-годишен мъж и бяга, без дори да намали скоростта. По-късно полицията го намира, а пострадалият умира от раните си.

Осъден е на три години лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок след споразумение с прокуратурата.

Според Владимир Цветков, който живее близо на тази улица, почти няма ден, в който на кръстовището да няма инцидент. „Монтана не е състезателна площадка”, казва мъжът.

Този път пробата за алкохол на водача е отрицателна, задържан е с полицейска мярка за 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ghost

    1 0 Отговор
    Оправете си пунктоацията в заглавието - сложете запетайки на подчиненото изречение: "Шофьор, убил човек на пътя, блъсна дете.". Каква е тази неграмотност и безхаберие от хора, на които ТОВА им е работата, не мога да разбера...
  • 2 Спиро

    0 0 Отговор
    Пуснете го момчето. То си е взело поука и повече така няма да прави.
    ....като блъсне някого няма да бяга а ще чака, защото знае че никой нищо няма да му направи
  • 3 azсъм

    0 0 Отговор
    Цацароооов, каква е тази договорка с прокуратурата? ЗА УБИЙСТВО ПРИ УТЕЖНЯВАЩИ ОБСТОЯТЕЛСТВА.......СРАМОТА БЕ. ПО ЛЕСНО Е ДА КУПИШ ПРОКУРОР ОТКОЛКОТО ДА ПЛАЩАШ ЗА АДВОКАТ.......
    ЦАЦАРООООООВ СТЕГНИ СИ ХОРАТА. АКО НЕ МОЖЕШ - ОСТАВКА