Last news in Fakti

12 Май, 2016 14:41 943 0

Съдят бивш кмет за престъпление по служба

  • съдят-
  • бивш-
  • кмет-
  • престъпление-
  • служба
Съдят бивш кмет за престъпление по служба - 1

По досъдебно производство, ръководено от Окръжна прокуратура гр. Благоевград, на днес на Вельо Илиев – бивш кмет на Община Петрич, е предявено обвинение за престъпление по служба.

В хода на разследването е установено, че в периода от 1 януари 2007 г. до 19 октомври 2011 г. в Петрич в качеството си на длъжностно лице – кмет на Община Петрич, Илиев не е изпълнил служебните си задължения, произтичащи от Закона за местното самоуправление и местната администрация; от Наредба за възлагане на малки обществени поръчки; от Закона за обществените поръчки, като не е взел решение за откриване и не е провел процедури за възлагане на малки обществени поръчки – открит конкурс за доставка през 2007 г. и 2008 г. и обществени поръчки за доставка през 2009 г., 2010 г. и 2011 г. на лекарства и лекарствени продукти на ветераните от войните, военноинвалидите и военнопострадалите в Община Петрич.

Това е направил с цел да набави за „Фарма Петра“ ЕАД гр. Петрич облага в размер на 926 281.91 лв. без ДДС. От деянието му са настъпили значителни вредни последици в същия размер за Община Петрич. Касае се за престъпление, извършено от лице, заемащо отговорно служебно положение.

На обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 5 000 лв.

Разследването по делото продължава и ще приключи в максимално кратки срокове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА