Last news in Fakti

3 Юни, 2016 18:14 1 753 2

МВР ще мачка със спецакциите

  • мвр-
  • акции-
  • румяна бъчварова

Щателни проверки и арести във Врачанско

МВР ще мачка със спецакциите - 1

Специализираните акции на МВР, като тези от село Галиче и Бургас от последните дни ще продължат. Това съобщиха от Шумен, където са на визита днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главни секретар на МВР Георги Костов. Двамата не разкриха подробности около днешната акция във Враца и Мездра, но заявиха, че действията на полицията са насочени срещу организираната престъпност във вътрешността на страната и групите, формиращи криминалната среда по региони.

„Всички тези реализации са по досъдебни производства, под надзор на специализираната прокуратура, всички наши действия са съобразно закона. Ще има такива и другата седмица, ще има такива докато се неутрализира, в границите на разумното, организираната престъпност по места", подчерта Костов.

„Има дирекции където темповете изостават и точно в този контекст е критиката на премиера, че има дирекции които изостават - спрямо други дирекции и тук тези колеги ще трябва да вземат мерки да ъпгрейднат усилията си. Определено има проблеми в Хасково, Пазарджик, Пловдив и Сливен, до някъде и в Габрово, сигурно има и обективни причини, това са дейности които тепърва ще бъдат анализирани и тепърва ще бъдат взети мерки, но как да ви кажа успеха е безспорен", каза още главният секретар на МВР.

Министър Бъчварова допълни, че престъпните групи по места са определени от ГДБОП. „Не може обаче да говорим като за големите групировки, които познаваме от прехода. Сега става въпрос за регионален обхват", каза още тя.

Румяна Бъчварова коментира и излезлите днес резултат от състоянието на пазара на цигарени изделия в страната. Според нея данните показват, че полицията работи успешно по неутрализиране на контрабандата.

„В момента 8,3 е приблизително дела на контрабандата на цигарите, което е исторически ниска стойност. Премиерът е имал предвид всъщност резултатите, които се дават от това проучване в отделните области, ще го обсъдим защото става въпрос за една методика за регистрация на проучване, а не за изчерпателно изселване", коментира министърът на вътрешните работи.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гънката

    0 0 Отговор
    Днес дума на деня е "Мачака"
    НекЪв опел "мачка", МВР "мачка"....готвач някакъв си "мачка"
    всичко "мачка " наред ... И после само някой да е казал, че не сме смачкана нация!
  • 2 Баш Майстора

    0 0 Отговор
    Бъчи и МВР смях голям.Баце ги пратил да ровят по кофите .Баце ще си имаш проблеми със синдиката на клошарите! Според Баце това е железна статистика !Обръщаме кофите ,вика и няма тънга мънга!
    Баце ти си Голям ...!