Last news in Fakti

8 Юни, 2016 19:25 3 050 4

Майка запали жива дъщеря си, заради сватба

  • пакистан-
  • майка-
  • запали

Тя била бясна, че момичето се омъжило без одобрението на семейството си

Полицията в пакистанския град Лахор задържа жена, обвинена, че е запалила дъщеря си, защото се омъжила без разрешението на семейството, съобщи Би Би Си.

Според полицията по тялото на Зеенат Фарик е имало следи от мъчения. Тя е била завързана за леглото, залята с бензин и запалена.

Това е трети подобен случай през последният месец в Пакистан. В страната нападенията срещу жени, изправящи се срещу консервативните порядки, са често явление.

През миналата седмица учителката Мария Садакат беше подпалена, защото отхвърли предложение за брак.

Полицията е установила, че Фарик е била горена и душена. Вероятно е била жива, когато са я подпалили. Нейната 50-годишна майка е била открита в къщата, заедно с тялото.

Жертвата се е омъжила преди седмица и се е преместила да живее при мъжа си. Нейното семейство, обаче я примамило в дома си, обещавайки помирение и брачна церемония.

Според независима комисия за правата на човека в Пакистан само през миналата година 1100 жени са били убити от свои роднини, заради т.нар. убийства на честта. Смята се, че за още много случаи въобще не е бил подаван сигнал.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Майката е чакала да вземе добри пари като продаде дъщеря си за жена на богат михлюзин, а тя горката, взела, че се омъжила по любов.
    Няма такъв филм. Проваля бизнесплана на семейството.
  • 2 ооооооо

    0 0 Отговор
    И тия .ерат в центъра на Европа и разнасят зарази.
    Чудя се на търпението на обикновените хора в Германия, Франция, Белгия..
  • 3 Бат Саше

    0 0 Отговор
    Браво на майката!!! Предотвратила е раждането на поне 5, 6 безполезни.
  • 4 123

    0 0 Отговор
    представители на най мирната религия в акция по време на рамадан -колят,бесят, изнасилват ,взривяват, палят децата си и такива свине напълниха ЕВРОПА...ето какво ни чака и вече го имаме доста...то бива изроди но тези "правоверни" чели каран и слушали ходжа и после действат...питайте ги и те ще кажат ни не сме такива ,мусюлмане не правят така и други простотии...