Last news in Fakti

28 Юни, 2016 10:38 1 663 1

Хванаха деветима бежанци и трима каналджии

  • деветима-
  • бежанци-
  • каналджии
Хванаха деветима бежанци и трима каналджии - 1

Двама иракчани и седем сирийци са установени вчера при проведена специализирана операция. По случая в полицейския арест са задържани трима български граждани, други двама се издирват, съобщиха от ОДМВР-Видин.

Акцията е реализирана на територията на общините Белоградчик и Димово. В хода на предприети заградителни мероприятия са заловени и задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа 39-годишен мъж от град Видин - водач на лек автомобил „Opel Vectra” с добричка регистрация, 39-годишен мъж от град Грамада – водач на лек автомобил „Opel Vectra” с видинска регистрация и видинчанин на 33 г. - пътник във втората кола.

Издирва се водачът на установен на мястото лек автомобил „Nissan” с врачанска регистрация. Издирва се също лек автомобил „Mitsubishi Pajero” с врачанска регистрация, чийто водач с цел да осуети полицейска проверка катастрофира, като удря с предната си лява част обозначен служебен автомобил „ВАЗ” и му нанася материални щети.

Установени са деветима чужденци - без документи за самоличност, за които са налице данни за противозаконното им преминаване през територията на страната, осъществено и подпомагано от българските граждани, чрез използване на леките автомобили.

Шестима от чужденците са приведени в полицейския арест, на двама непълнолетни е предоставена полицейска закрила, а бременна жена е настанена за наблюдение в болница.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група. Продължават оперативно-издирвателните мероприятия и процесуални действия за документиране и доказаване престъпната дейност на извършителите.

Случаят е докладван в Районна прокуратура-Белоградчик. Образувано е досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    0 0 Отговор
    Защо бе тази Ограда.Много е прав Григор Здравков Антимафия че трафик канала Кап.Андреево -Видин никога не е контролиран и се знае от ГП.