Last news in Fakti

5 Юли, 2016 15:49 1 947 3

Бивш зам. - министър бе осъден на 4 години затвор заради катастрофа

  • зам. - министър-
  • красимир катев-
  • затвор-
  • катастрофа

Съдът го лишава и от управление на МПС за период от 6 години

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич бивш заместник-министър бе осъден на 4 години лишаване от свобода и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 6 години.

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич състав на Добричкия окръжен съд призна за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и средна телесна повреда на друго бившият заместник-министър на финансите Красимир Катев и го осъди на 4 години лишаване от свобода. С присъдата на Добричкия окръжен съд той е лишен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 6 години.  

На 22 август 2012 год. на главен път Е-87 на около 310 метра от кръстовището за кариера „Момчил“ в посока Балчик – село Оброчище управляваният от заместник-министъра автомобил „Фолксваген туарег“ навлязъл в насрещното движение и се блъснал в движещият се срещу него автомобил „Опел вектра“. На място загинал шофьорът на опела, а спътникът му – в болницата. Със средната телесна повреда във варненска болница била хоспитализирана тъщата на Катев.

Изготвените комплексни съдебномедицински, трасологическа и автотехническа експертиза установили, че дори и да са били с предпазни колани, пътуващите в опела не са можели да оцелеят заради силния удар между двата автомобила и тежестта на травматичните им увреждания. 

Делото срещу бившия финансов министър се разглежда за втори път от Добричкия окръжен съд, след като бе върнато от Апелативния съд във Варна.

Присъдата не е окончателна и подлежи на въззивен контрол отново.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въззивен контрол

    0 0 Отговор
    Утрепал 2-ма и му дали 4 години? Хората с такива присъди успяват да завъртят нещата така че да излязат след 4 месеца, а тоя щом е бивш зам. министър изобщо няма да влезе
  • 2 шофьора

    0 0 Отговор
    NA SLACEV BRAG PREZ LQTNATA VAKANCIQ 4 MESECA
  • 3 Цацаров

    0 0 Отговор
    Вече обаче е бил оправдан? Дали Окръжния прокурор на Добрич, не използва случая да израсте, като прокурор от ВКП? Дали не е подвел и съдията, като му е внушил нещо? Другия водач, правоспособен ли е? Дали е утрепал или му са се натресли, пиян и неправоспособен от циганска сватба? В Добрич, така се чува...