Last news in Fakti

5 Юли, 2016 16:17 2 246 2

Българка сред ало-измамниците, опитали да оберат бащата на гръцки зам. министър

  • българка-
  • ало-измамниците-
  • бащата-
  • гръцки-
  • министър
Българка сред ало-измамниците, опитали да оберат бащата на гръцки зам. министър - 1
Стоянка Георгиева Киуврекис, родена в България

Гръцката полиция разпространи снимките на две жени, българка и гъркиня, които са част от схема за ало - измами, съобщиха от „Български новини“.

Става дума за Стоянка Георгиева Киуврекис, родена на 25 Август 1965 година в България и Литусаки Ирини от Атина, родена на 8 ноември 1974 година.

Двете жени са задържани с помощта на възрастен човек, баща на зам. министъра на финансите Йоргос Хулиаракис. Ало-измамничките се обадили от анонимен телефон и му съобщили, че дъщеря му Лили, е замесена в пътен инцидент и поискали първоначално 20 хил. евро, за да бъдат дадени на прокурор, който да я оневини за катастрофата. Първоначално възрастния човек им повярвал, шокирал се и казал, че има само 10 хил. евро.

В последствие позвънил на роднини и съседи и разбрал, че е станал жертва на измамнички.

Случката е станала на 2 юни. Малко по-късно, полицията е арестувала 42-годишната Литусаки Ирини и задържана в полицейското управление на квартал Холаргос. В нея са намерени два мобилни телефони, а в дома й още три мобилни телефони.

От полицейското разследване е установено участието и на друга жена от България с името „Таня“, в чиято къща в кв. Кипсели са открити множество СИМ - карти и три ключа на луксозни автомобили.

Срещу тях, са образувани наказателни производства за измами за над 30000 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧУБРИЦАТА

    1 0 Отговор
    ТОВА ЖЕНА ЛИ Е ИЛИ НЯКЪКЪВ ОПИТ НА ПРИРОДАТА
  • 2 ПАЗАРДЖИК

    0 0 Отговор
    Чубрица, къде си е човек? Не сме се виждали от 10 год.