Last news in Fakti

19 Юли, 2016 12:01 4 909 20

Турски студент насилвал българка да се забулва, насинил й окото

  • студент-
  • насилва-
  • забулва-
  • насинил-
  • окото-
  • българка-
  • турски
Турски студент насилвал българка да се забулва, насинил й окото - 1
Снимка: БТА

27-годишен турски студент по медицина в Пловдив насилвал гаджето си да се забулва, следял я както с жива охрана, така и с камери пред дома й, като й обяснявал, че много я обича. С любовта до полуда той оправдавал ревността си, заради която обаче често пребивал половинката си. За фрапиращия случай разказва за „Монитор“ съоснователката на фондация „Джендър алтернативи” Рада Еленкова – Рашева, която е координатор на проекта „Услуги за подкрепа на лица, пострадали от домашно насилие и работа с лица извършители”.

„Това е истински случай, защото аз видях това момиче в един парк и се правихме, че сме студентки – че учим и че разменяме лекции. Беше много параноично и абсурдно, като в някакъв филм. Седяхме на пейка в парка и се оглеждаме, а тя тогава дори беше и с насинено око”, казва Рада.

Случаят между младата двойка започнал съвсем прозаично и без никакви индикации за бъдещото насилие. 24-годишната пловдивчанка, която също е студентка, си хванала гадже с 3 години по-голям от нея. Той бил роден и израстнал в Турция, в богато и известно с традициите си тамошно семейство, които се опитал да наложи във връзката си в Пловдив. Отношенията между двамата започнали да буксуват заради силната му ревност. Той често се оправдавал пред момичето с думите: „Аз те обичам и затова те ревнувам, а ти трябва да се съобразяваш с мен да не ме нараниш”. Този начин на мислене обаче, според Рада Еленкова – Рашева, вреди върху свободата на партньора, на начина му на изразяване и общуване с другите хора.

Стигнало се до там, че студентът започнал да ограничава тотално момичето, да я кара да се забулва, за да не е изкусителна. Той искал от нея да крие лицето си, за да бъде готова само за него. Наел двама – трима мъже за нейна охрана. Те следели пловдивчанката дали спазва дневния си режим – кога отива на почасовата си работа в офиса, кога излиза, къде отива, дали и кога ходи на лекции, както и с кого. Гардовете не били ангажирани 24 часа в денонощието, а само в определени часове. Чужденецът сложил камери пред входа на блока й, за да следи кой влиза и излиза оттам.

„С нас се свърза нейна приятелка, защото момичето бе напълно неспособно да се отклони от маршрута си”, казва още координаторът на проекта. На срещата им девойката отишла с насинено око. Разказала на Рада, че предишната вечер с гаджето й били на дискотека. Въпреки налаганите ограничения двойката все пак излизали по заведения. На дискотеката обаче студентът си въобразил, че приятелката му се заглежда в друг мъж, а и че и нея я заглеждат. Затова, когато се прибрали, й устроил сцена на ревност и я пребил.

От фондация „Джендър алтернативи” вече са помогнали на младата дама да си стъпи на краката и да се отърве от приятеля си насилник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Смит

    4 1 Отговор
    Да се линчува, резняка!
  • 2 Косматия

    4 1 Отговор
    Ердоганов електорат.
    Да му вземат всичко, за да го дадат на момичето и ритник през кпп у туркия!
  • 3 гестапо СС

    4 1 Отговор
    На бесилото рязан фес
  • 4 boby

    4 1 Отговор
    Сега в Пловдив, скоро и в други градове. Това е бъдещето на БГ - или тотална циганизация, или тотална ислямизация. С такива управници - толкоз.
  • 5 някой

    3 1 Отговор
    Що ли не ми е жал за девойката. Малко ли свестни момчета има, а тя се хванала с комшия. Комшия ама богат. Богат ама бие. Бие ама тя го обича.
  • 6 Монго

    2 3 Отговор
    Дескеееее, това да не е твоята история милоооо? На снимката ти ли си? Да знаеш, твоя ще го разсфасоваме, прези това ще хапне свинско и ще го покръстим! Ти мило в джакудзито, да измиеш всичко мюсюлманско от теб!

    Коментиран от #7

  • 7 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Монго":

    дано не се разчита на теб за разфасоването,щото с тази турска фиология си много съмнителен.освен да плашиш гаргите и да разправяш за латинизирането на румънците друго няма как да направиш, ето ти пловдив като си фен намери турчина и след като си поговорите на турски го разфасоваи .
  • 8 Хараламби

    3 2 Отговор
    Оше ли има наивни български момичета да се хванат с такива фанатизирани психопати?

    Коментиран от #9

  • 9 некойси

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хараламби":

    Проблемът е че на нашите им харесва турците да плащат сметки и да дават пари, иначе здравият разум би проговорил.
  • 10 ататюрк

    3 2 Отговор
    при 7000000 милиона българи баш турчина ли трябваши да хареса може да и залипин каранфила с лепило да неможе да му изневерява и една коркова тапа в задника да и сложи тогава ще е сигоре а тя доволна

    Коментиран от #11

  • 11 миене на фасади

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ататюрк":

    Ти изобщо бил ли си някога с българка?
    А бил ли си с чужденка?
    Хвала на тоя турчин, че ни е отървал от една нашЯнка, нека си се мъчи сам!
    Българките са красиви, обаче са по-проклети и от македонките!
    Бегайте по курортите и си взимайте само чужденки, после като искате си живейте в БГ, обаче не се занимавайте с нашите чалгарки!
  • 12 Нафарфорий

    3 1 Отговор
    Нека се обединим и изкореним исляма от България! А американските полицаи вместо да трепят чернокожи престъпници и третополовите да ги освиркват да дойдат у пловдивско да трепят цигани и чалми и да им ръкопляскаме! Относно тоя боклук дето смее да удря жена, и то българка, да я подтиква към радикален ислям: ДАНС, МВР де спят? Защо когато циганин - ислямист извърши престъпление нищо не казват за него, а когато е българин даже и адресът му казват? Молба към всеки българин, който не иска света да стане ислямизиран: намерете го тоа боклук и го разчекнете като агне на КурбанБайрам!!!!
  • 13 бббббб

    3 2 Отговор
    Като се е продала на турчин богат ,да търпи бой чат-пат. Като не и харесва да го маха,а не да плаче пред журнолята.Ама,хем боли,хем сърби ,хем драго ми е!!!
  • 14 ОТК

    3 2 Отговор
    Момичета,за да не ви пердашат просто стойте настрана от рязани пишки
  • 15 Краси

    3 2 Отговор
    Я, още една голяма бяла птица (т.е. патка!) е открила топлата вода! Ориенталец, пък третира жената като собственост, а не като равнопоставен човек! Бре, бре, чудо невиждано и нечувано, да ти река Как Сийке...

    Направо да се чуди човек как всички такива истории започват по един и същ начин за един младеж от някое такова "екзотично" място, който всъщност не е такъв или онакъв, и който просто е бил много внимателен, грижовен и "светски ориентиран", докато накрая един ден се събудил "мюсюлманин традиционалист" и започнал да прави това и онова на жена си. Отново остава някаква загадка, тъпата патка къде гледа и за какво мисли (ако изобщо мисли)?

    А, да, и да не пропуснем дежурното, "Ама той моя Хасан/Мохамед/Мюмюн не е таквъзи!", нали?
  • 16 Mercedes-Benz

    3 2 Отговор
    Като е проста да се хване с рязана тарамбука, така ще е, свършиха ли българите питам?
  • 17 трима мъже за нейна охрана

    3 1 Отговор
    "От фондация „Джендър алтернативи” вече са помогнали на младата дама да си стъпи на краката и да се отърве от приятеля си насилник."
    Да ама сега ще се включат от ДПС и БХК с обща позиция и ще върнат момичето обратно, защото тя много добре е знаела в какво се забърква.
    Единствените, които могат да бият в БГ до насита са полицаите, мутрите, циганите и турците - те са защитени от религия и закон !!
  • 18 помаци

    2 1 Отговор
    не си е намерил майстора да му го опъне одзад в гаража до по.иране-.ати и рязания калпак
  • 19 Тошибиян

    3 0 Отговор
    Евалата мацета сите се продавате за пари но завоалирано де че да не личи че сте круви...мама си ли дириш с този че и те бие но какво са побоищата след като е от богат род а ти ще си принцеска и ще си живееш в охолство хахаххах така де мама не ме е родила толко красива че да ходя с рейса и да нямам пари за ай фони и молове...а университета е само вясто за да се фанеш с някой богаташ нали не мислиш че някой ще се върже че го правиш от любов към знанията...забележете колко е упорита по пътя към парите бой забулване ревност ограничаване обсебване но иначе бг мъже били прасета хахаха
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.