Last news in Fakti

19 Юли, 2016 12:44 16 726 15

Разбиха наркомрежа в ДАНС

  • разбиха-
  • наркомрежа-
  • данс

Разследват двама агенти за търговия с дрога

Разбиха наркомрежа в ДАНС - 1

Разследват двама служители от ДАНС във Велико Търново за участие в търговия с наркотици. Това се заговори усилено в понеделник в старата столица, съобщи в. „Труд“.

От агенцията и от МВР отказаха коментар.

Според мълвата наркомрежата в службата била разбита лично от нейния началник Тихомир Солаков. След това замесените в пласирането на дрога специални агенти били наблюдавани и подслушвани в продължение на месеци.

След като били събрани достатъчно доказателства, на двамата агенти бил отнет допускът им за работа със секретна информация. Те не са арестувани, но вероятно ще бъдат дисциплинарно уволнени.

“Не съм оторизиран да давам информация на медиите. Обърнете се към пресцентъра на агенцията”, каза лаконично пред журналисти Тихомир Солаков, като нито потвърди, нито отрече информацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    Че, защо няма да бъдат уволнени и арестувани????Ако,бяха от полицията щеше да се вдига шум до небето .Показно да ги арестуват и с години да въртят медиите водените срещу тях дела.
  • 2 657

    0 0 Отговор
    Милиционерски номера....за нищо не може да им се вярва.

    Коментиран от #11

  • 3 димитър

    0 0 Отговор
    че това новина ли е
  • 4 как може такова нещо

    0 0 Отговор
    Ще крадат от шефа, а, да ги видим сега, какво ще правят. Сега ще ги пратят лъзгат амфети на английските туристи в Слънчака за наказание.
  • 5 Ххх

    0 0 Отговор
    Уволнение за разпространение на дрога??!!
    В нормалните държави, ще им лепнат наказание за няколко десетки години да търкат наровете в някой зандан.
    Но кой е казал, че имаме амбициите да ставаме нормална държава?
    Няма такова нещо. Ние гласуваме за да сме си точно такава помия.

    Коментиран от #13

  • 6 васето

    0 0 Отговор
    Може да ги нахокат......,,Повече да не правите така, лошо е!,, Уволнението ще ги уплаши много, съмнявам се и да се стигне до съд, все пак сме в БГ, всичко става тук
  • 7 пловдивчанин

    0 0 Отговор
    надали ще се откажат от бизнеса си на наркопласьори,най мръсните мутри са бившите полицай
  • 8 ПОЛЕ

    0 0 Отговор
    БОКЛУЦИ ЗАРАДИ ТАКИВА ОТРЕПКИ СТРАДАТ ЦЕЛИ СТРУКТУРИ
  • 9 Angelika Aria

    1 0 Отговор
    Като се легализира леката дрога, няма да се оправдават, че се борят с наркотиците като пълнят затворите с 20 годишни наивници с по една цигара марухуана. И най-спокойно си оправят статистиките с тях. А иначе пласират и печелят десетки хиляди "ПОД ПРИКРИТИЕ", тъй де, докато началникът не ги "хване" и ги изхвърли. А прокуратурата гледа отгоре кротко и ....безмълвно.
  • 10 Карли

    0 0 Отговор
    ПИТАМ АЗ ????????. Защо до сега тези парламентарни отрепки 25 години не ПРИЕМАТ ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИЯТ СЛУЖИТЕЛ , който като злоупотреби със служебното си положение да отиде на СЪД и да доказва невинността си. Тези които са прегрешили от ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ никога повече до края на живота си да не са допускат до държавната ХРАНИТЕЛНИЦА , а полицаи , военни, МАГИСТРАТИ СЪЩО директно в панделата.
    ТОГАВА ДА ВИДИМ, ТОВА Е ЗАКОНА ЗА АНТИКОРУПЦИЯ, МИНИСТЪР КУНЕВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 11 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "657":

    Какво общо има ДАНС с милицията?
    Май много филми гледаш?!
  • 12 Гошко

    1 0 Отговор
    и аз съм за легализация на марихуаната..ако сте гледали "НАРКОТИЦИ ООД" по наш.географик специално серията за легализация на марихуаната-всички дилъри се оплакваха,защото вече няма да печелят те,а ДЪРЖАВАТА!
    Не че сега не печелят държавните служители,но нищо не отива в хазната..да се направи 1година пробно и да се види колко пари ще отидат в хазната-като има много по-строги наказания за "праховите" наркотици-те наистина съсипват не само "тези",който се друсат,а за да се надрусат-трябва да откраднат..а ОТ КОЙ КРАДАТ-от хора като мен и ВАС!
  • 13 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    Трябва да се добави от агент на ДАНС - хората, които трябва да са най-морални и да хващат точно такива престъпници. Дали колегите им не са знаели, а? Или са отказали да платят на шефа такса спокойствие. Само уволнение може да има ако са прикрили някой разпространител, взели са подкуп или др. леко провинение, но когато участват сами те те в разпространенето трябва да бъдат съдени според най-строгите стойности според закона.
  • 14 1234

    0 0 Отговор
    А за такива най строгото наказание предвидено от закона без право на обжалване.
  • 15 ДЕА

    0 0 Отговор
    Рибата се вмирисва откъм главата. Най-голямата сеч става по манастирите. Нещо чудно...