Last news in Fakti

7 Август, 2016 00:04 9 928 5

6-годишно момиче продадено за булка срещу коза

  • момиче-
  • булка-
  • коза

То е било принудено да сключи брак с 55-годишен мъж

55-годишен мъж беше арестуван в Афганистан, след като сключил брак с 6-годишно момиче, съобщи „Мирър“.

Момичето е било продадено от баща си, който също е арестуван. Оказва се, че малката Гарибгол е била продадена за една коза, олио, ориз и чай. Бащата обяснява, че е предприел подобно действие, за да може да осигури прехрана за семейството си.

Според него младоженецът е обещал, че няма да спи с момичето, докато то не навърши 18 години.

Бракът бил сключен със специална религиозна церемония. Властите обаче получили сведения за случилото се и арестували виновниците.

Структурите за защита на правата на жените са гарантирали, че ще издействат развод за малката Гарибгол. Правата на бащата също ще бъдат отнети.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OMG WTF

    1 1 Отговор
    Колкото по-скоро цивилизованите държави затворят напълно границите си за тези пещерняци, толкова по-добре...
  • 2 шшш

    1 1 Отговор
    цигани и мусулмани за една коза дават децата си,а сега кажете че не е така ..всички са педафили...но в Афганистан поне тези свине ги арестуваха, а тук нашите м....ли хич не ги закачат ,каква е разликата между двете държави -в едната се спазват закони ...но не в БГ..по зле сме от най уродливи държави...
  • 3 хйжхцж

    0 1 Отговор
    трепане!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БАТКО ВИ ЛЪЧО

    0 1 Отговор
    Тея са за изтребване!