16 Октомври, 2016 15:45 7 343 7

Невиждан екшън: Хванаха пиян ромски джигит след гонка и стрелба

  • екшън-
  • пиян-
  • ромски-
  • джигит-
  • гонка-
  • стрелба

С него в колата са пътували още осем роми, двама от които натъпкани в багажника

Невиждан екшън: Хванаха пиян ромски джигит след гонка и стрелба - 1

Невиждан по рода си екшън се е разиграл снощи в Казанлъшко, съобщиха от ОДМВР-Стара Загора. След гонка и стрелба полицаите са заловили пиян, криминално проявен шофьор от ромски произход, който е превозвал в автомобила си още осем души. Двама от тях са открити в багажника на автомобила.

На 15 октомври 2016 г., в 23.20 часа, автопатрул на Участък – Гурково при РУ – Казанлък, движещ се по пътя между селата Конаре и Паничерево, при разклона за Гурково бил засечен от навлизащ в кръстовището лек автомобил „Opel Vectra“, който не спрял на знак „Стоп“.

За да избегне удара, водачът на служебната кола навлязъл в лентата за насрещно движение, а нарушителят ускорил рязко в опит да избяга. Автопатрулът го последвал с включени светлинна и звукова сигнализация. Когато колата била догонена, шофьорът ѝ на няколко пъти се опитал да изблъска полицейския автомобил извън пътното платно.

След предприети няколко неуспешни опита да бъде спрян, единият от полицейските служителите възпроизвел няколко изстрела със служебното си оръжие – първоначално във въздуха, а впоследствие и по гумите на автомобила.

Преследваното превозно средство било спряно. Веднага са предприети действия по извършване на полицейска проверка. Установено е, че колата е била управлявана от собственикът ѝ – неправоспособен ром на 34 г. от Гурково, криминално проявен и осъждан.

Заедно с него пътували още общо 8 души. Шест от тях (41-годишна жена от гр. Гурково и четирима жители на сливенското село Баня - мъж на 42 години, жена на 29 години и две непълнолетни момчета на 15 и 17 г.) са пътували в купето на автомобила. Две 16-годишни момчета, също от село Баня пък са открити в багажника на колата.

Освен, че шофира без книжка, тестът с техническо средство показал, че ромът е седнал зад волана след употреба на алкохол. Съставен му е АУАН и му е връчен талон за медицинско изследване. Срещу него е образувано бързо производство.

В хода на проверката той се оплакал, че усеща болка в левия крак, под колянната става. След като е установена огнестрелна рана, ромът бил откаран от екип на ФСМП - Гурково в старозагорската болница, където е настанен за лечение в травматологично отделение, без опасност за живота.

Служителите на МВР също са тествани за употреба на алкохол, като резултатът е отрицателен.

Извършен е оглед на местопроизшествието. В Окръжна следствена служба към Окръжна прокуратура - Стара Загора е образувано следствено дело.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    0 0 Отговор
    НАЙвероятно са отивали за мигранти те всички роми по Странджа са потенциални каналджии.Ако бяха го убили полицаите по малко щяха да пишат от колкото сега прострелян от рекушет в купето.
  • 2 abv

    0 0 Отговор
    М...сарян пиян зад волана без книжка и при това пиян. Нищо ново под слънцето. Лошото е , че едно време се криеха от полицаите , а сега имат наглостта да избутват полицейската кола от пътя. Какви времена дойдоха. Бай Тошо ако можеше да види би се обърнал в гроба от яд. Затова бягат младите хора, тук нищо не става, нито закони нито сигурност.
  • 3 Емигранта

    0 0 Отговор
    Бой на место , това ги лекува тая измет . Ама много права и свободи им се дадоха ,нали са гласопродавателите на турци и друга политическа измет,която иска да си ги купи...
  • 4 тенекето

    0 0 Отговор
    да се екстрадира в белгия немедленно!
  • 5 следствено дело

    0 0 Отговор
    Ей, сега ще вземат главата на полицая стрелял по представител на етническото малцинство е Бг. Евророма, ДПС и БХК моментално ще скочат да му искат уволнение и подвеждане под отговорност. Много е вероятно да го осъдят за пример на другите, за да се напомни, че ромите са с приоритети в Бг и могат да газят, бесят, колят, изнасилват, грабят, бият безнаказано все едно са депутати...
  • 6 а така

    0 0 Отговор
    Това ми хареса, че са ги гонили до дупка. Ама как не можа да го уцели в празната м...лска тиква вместо в крака.

    Коментиран от #7

  • 7 кудош

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "а така":

    Но това е жестоко, да застреляш човек в тиквата....не брооя терористите, не че това животно в Опела не е терорист, на пътя.... Трябвало ед а се обадят някоя фадрома да излезе отсреща, да го подбере с Опела и да го засипе директно в някоя бетонова ограда Опела! Това е хуманно спиране.... за добитък като тоя. Пък и Фадромата е работен инструмент, а никъде не е казано в Закона за МПС, че фадромата няма право да отстранява летящи срещу нея Опели, ако и пречат да си върши рабоотата по служба. А ти куршуми? Но аз бих пуснал буркан с амазонски мравки в купето и багажниса, докато ги разпитвам.... Ония добитъци обичат да се крият на тъмни, но топли места и там гризяли каквото им е подръка....а каквоо по-топло и тъмно място, от дисагите на тия в Опела....та представи си как ще отговарят на въпросите мляскайки с устни, докатоо мравките ги свирчосват отвътре... Все едно е да имаш разстройство, по време на изпит или любовна среща.-... :) И веднага бих се обадил на ония мафиотчета от Опен обкество и БХК да дойдат да видят какви мутанти защитават под "правата на човека" в Опела.... И а си отворят устата че такива са хора бих ги погнал с фадромата да ги повозя с лопатата .... от морална гледна точка - който се застъпва за терористи е терорист!