Last news in Fakti

30 Октомври, 2011 13:33 1 462 1

В Сливен разбиха цех за нелегален алкохол

  • алкохол
В Сливен разбиха цех за нелегален алкохол - 1
Снимка: МВР

Служителите на сектора за борба с организираната престъпност в Сливен проведоха вчера акция, при която е неутрализирана престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на спиртни напитки без акцизен бандерол на територията на областния град. . В хода на операцията са задържани Р.Ж. /38 г./ и Г.М./56 г./, и двамата от Сливен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При претърсването на гараж, стопанисван от Р.Ж., са намерени и иззети осем пластмасови туби от по 10 литра, пълни със спирт. Иззети са и оцветители, екстракти, два литра глицерин, есенции, спиртомери и други уреди, необходими за производството на спиртни напитки. В гаража е открита и готова „продукция” – по три литра ракия и водка и 4 литра мастика, произведени от Р.Ж.. В жилището му са намерени и 10 стека цигари без бандерол, 9 от тях - от марката “Мерилин” и един - ‘Ракел’.

Скоро е установен и съучастникът на Р.Ж. От мазето в дома на Г.М са иззети седем 10-литрови пластмасови туби със 70 литра спирт. Така общото количество спирт, иззето в хода на операцията възлиза на около 150 литра.

Процесуално-следствените действия са съгласувани с наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Сливен.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.234,ал.1 от НК.

Р.Ж. и Г.М. са задържани за срок от 24 часа в РУ на МВР – Сливен, като работата за изясняване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vw gost

    0 0 Отговор
    Такива статии само разкриват колко изкривено е разбирането за това какви са приоритетите на МВР. Стотици хиляди литри алкохол се произвеждат и бутилират из БГ,а те се хващат за няколко литра ракия и водка. Цар Киро си живурка необезпокояван,а някой човечец с тежък живот, решил да изкара прехраната си го преследват и се правят на големи на негов гръб. Опитвал съм домашно уиски и водка и са бяха много по-добри от купените спиртове.
    МВР не струва.