2 Декември, 2016 11:11 1 899 1

Задържаха 100 кг неидентифициран досега прекурсор

  • задържаха-
  • прекурсор-
  • неиндентифициран-
  • аерогара софия
Задържаха 100 кг неидентифициран досега прекурсор - 1

Пратка от 100 кг неидентифициран досега прекурсор задържаха митнически служители от отдел „Борба за наркотрафика" при Митница Аерогара София. Прекурсорът е пристигнал с карго пратка от Хонг Конг и е бил деклариран като вещество, използвано в битовата промишленост. След лабораторен анализ на прахообразното вещество е установено, че химическият му състав не отговаря на описаното в документите, а има свойствата на нов вид прекурсор, който може да се използва за производството на синтетични наркотични вещества.

По случая е съставен акт за митническо нарушение и пратката е задържана. Проба от веществото ще бъде изпратена за идентификация в лабораториите на ГД "Обединен изследователски център" на Европейската комисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 0 Отговор
    Да го дадат в някоя нарколаборатория и ще им кажат какво е.