9 Януари, 2017 13:20 1 401 1

Мениджър на VW арестуван в САЩ

  • vw-
  • мениджър-
  • сащ

Арест заради "Дизелгейт"

По информация на в. „Ню Йорк Таймс“ ФБР е арестувало Оливер Шмит, мениджър на VW в САЩ. Той е бил арестуван заради „Дизелгейт“ в събота във Флорида.

Изданието се позовава на два независими източника. Оливер Шмит трябва да е играл ключова роля в замитането на скандала. Той е обвинен в склоняване към измама. От концерна VW засега не са излезли с официално съобщение. Неотдавна и друг мениджър на VW бе арестуван и осъден в Южна Корея.

Въпреки скандала и постоянните разследвания VW продаде през миналата година близо 6 милиона автомобила или с 2.8% повече в сравнение с предходния период.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    0 0 Отговор
    Фау ве излиза на първо място в Света по продажби! Е, няма как компания добила популярност с модела си "народна ракета" да не го отнесе! Ама, така се прави!:) Като не можеш да ги победиш по най-важното-качество-цена им арестуваш мениджерите!:) Рано, или късно ще ги затрият! В края на краищата това е Компания зачената по времето на Хитлер и с Главен проектант Фердинант Порше! Пък, ако знаете кой притежава уставният капитал?! Лошо ще ви стане!:)