Last news in Fakti

9 Януари, 2017 14:24 1 340 0

Две години затвор за незаконно изтегляне на пари от чужда банкова карта

  • две години-
  • затвор-
  • незаконно изтегляне-
  • пари

Две години затвор при „строг“ режим наложи съдът на Б. Йосифов, обвинен от Окръжна прокуратура – Монтана за използване на платежен инструмент без съгласието на титуляра.

Късно вечерта на 26.06.2015 г. многократно осъжданият Б. Йосифов се намирал в района до жп гара в Лом. Той забелязал закачена на клон на дърво платнена мъжка чантичка. Проверил съдържанието й и намерил парична сума – около 40 лв., боен пистолет „Макаров“ и банкови карти. Йосифов укрил оръжието, подхвърлил документите в района на гарата и решил да провери наличността по намерените карти.

Тъй като не умеел да борави с тях, потърсил за съдействие брат си, на когото обяснил, че са на приятел, с който играели хазартни игри. В действията си двамата били улеснени от обстоятелството, че титулярът на картите небрежно ги съхранявал заедно със съответните пин-кодове, записани на листчета.

От банкомат в Лом, инсталиран пред хранителен магазин, били изтеглени 400 лв. и направени още два неуспешни опита за изтегляне на други суми.

Собственикът на вещите подал сигнал в РУ на МВР – Лом за кражба, извършена от неизвестно лице докато разтоварвал стока в магазина си.

След предприети незабавни оперативно-издирвателни мероприятия престъпното деяние било разкрито. За установяването на извършителя допринесла справка при оператора на съответната банка с данни за последната извършена транзакция и записи от близката видеокамера.

Присъдата е влязла в сила и приведена в изпълнение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА