Last news in Fakti

3 Февруари, 2017 17:14 1 841 2

Петима с обвинения за оръжия и наркотици

  • петима-
  • обвинения-
  • оръжия-
  • наркотици

В групата са трима ливанци с българско гражданство, сърбин и двама българи

На 30 януари 2017 г., при специализирана операция на СДВР, ГДБОП и Специализираната прокуратура, в София е неутрализирала организирана престъпна група, занимаваща се с изкупуване и държане на бойни огнестрелни оръжия и различни по вид наркотици.

Задържани са шестима участници в групата, сред които трима араби с българско гражданство (родени в Обединени арабски емирства и Ливан), както и сърбин, също с българско гражданство – братята Исам Натур и Андрей Захариев (придобил българско име заедно с новото си гражданство), Салем Алтабан и Владица Н. Обвинения са повдигнати и на Ивайло Г. и Мария Г.

По време на операцията по неутрализиране на групата в жилището, обитавано от братята Натур, са намерени и иззети два автомата „Калашников“, около 200 патрона за тях, пистолет “Макаров“ с 8 патрона.

При атаката на жилището от полицейските сили единият от задържаните там - Салем Алтабан, изхвърлил единия автомат през прозореца, опитал да избяга през балкона на съседен апартамент, но бил задържан.

В джобовете на Исам Натур, са намерени и иззети 23 пакетчета с хероин.

Според събраните до момента доказателства, групата е действала поне от септември 2016 г.

Освен автоматични огнестрелни оръжия Исам Натур активно търсел да придобие пластичен взрив, пистолети, бронежилетки.

Салем Алтабан е изпълнявал ролята на „момче за всичко“ в групата.

Единият от автоматите „Калашников е осигурен от Ивайло Г. Оръжието било предадено на братята Натур чрез посредника Владица Н. Наркотиците пък били осигурявани от Мария Г. (българка от ромски произход). При специализираната операция в дома й са открити големи количества различни по вид наркотични вещества, както и картечен пистолет, чийто произход се установява.

Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на петима от участниците в групата.

На Владица Н. е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 2000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АК 47

    9 0 Отговор
    Само отнемане на гражданството и незабавна екстрадация би оправило тези помияри!
  • 2 Хаджи

    0 0 Отговор
    Наште дилърчета са ги издали ..най-верните агентчета на мвр ..затова ви е#еме и ви вадиме очите ..агентчета ..