Last news in Fakti

2 Март, 2017 16:00 1 120 3

Мъж и жена излъгаха пенсионер, взеха му спестяванията

  • пенсионер-
  • обир

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми двама граждани на Словакия за измама. 41-годишният Стефан Б. и 42-годишната Алица Б. взели всичките спестявания на пенсионер от Пловдив, който проявил добросърдечност и дори ги поканил в дома си след скалъпена от тях история за пострадал близък. Стефан е обвинен и в кражба от мъжа, пише TrafficNews.

Установено е, че на 21 февруари обвиняемите пристигнали в Пловдив с лек автомобил рено със словашка регистрация. Автомобилът бил шофиран от Стефан, а придружителката му пътувала на задната седалка.

На булевард „Шести септември“ спрели близо до тротоар, по който преминавал 89-годишен мъж. Двамата го попитали на немски език дали знае къде се намира болницата в Пловдив, защото била станала катастрофа по пътя за София и техен познат е бил откаран по спешност за операция на главата.

Възрастният мъж започнал да им обяснява, а те го помолили да се качи в автомобила, за да им покаже пътя. Той се съгласил. Когато стигнали, обвиняемият Стефан слязъл от колата, влязъл в болницата и след малко се върнал, като обяснил, че трябвало спешно да даде 400 лева за операцията. Обвиняемата Алица показала, че разполагат с пари, но само в долари. Пенсионерът ги завел в жилището си в Пловдив. Там извадил спестяванията си от общо 4684 лева. От тях дал 400 лева на словаците, а другите пари сложил в джоба на якето си, което оставил на закачалката в антрето.

Стефан видял това и излязъл от стаята, за да отиде уж до тоалетната. През това време взел парите от дрехата. След това с обвиняемата Алица напуснали дома на възрастния мъж.

След известно време пенсионерът проверил за парите си. Разбрал, че са откраднати и че е станал жертва на престъпление, след което подал сигнал във Второ районно. До момента е установено, че са му откраднати общо 4684 лева.

На 27 февруари двамата обвиняеми са били задържани на ГКПП-Калотина при опит да напуснат България. Задържани са за срок до 72 часа. На 4 март Районна прокуратура - Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Проверява се дали те не са свързани и с други измами на територията на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 2 Отговор
    Ами парите........и егати тъпите пенсионери дето имаме бе, страшно доверчиви. Ми като имат само долари да отидат в някое ченчбюро и да ги обменят.

    Коментиран от #3

  • 2 мурука

    2 0 Отговор
    Ся ши ги изкарат че съ жертви. Ами да той пенсионера е виновен...
  • 3 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Не са тъпи пенсионерите! Така са възпитани, да помагат, но сега не сме 1989 година. Тогава нямаше такива измамници.